Een nieuwe weg

Het is iets waarmee iedereen wel eens te maken heeft gehad of krijgt: een levensveranderende keuze maken. Zo’n moment waarop je vol twijfels een beslissing moet nemen die tot een ommekeer in je dagelijkse gewoontes leidt.

Wat gaat er dan door je heen?
Onzekerheid? Je hebt de neiging om je vast te klampen aan het vertrouwde oude. Iets om op te geven?
Aan de andere kant trekt het gevoel van de energie. Bruisend en kolkend klaar om de nieuwe uitdagingen aan te gaan.
En dan dat zachte stemmetje van je geweten? Die je laat nadenken of het realiteitsgehalte van wat je had en wat je niet weet te gaan krijgen.
Vermoeiend? Uitdagend? Behoudend?

Toch weet je allang waarvoor je gaat kiezen. Je hebt de afwegingen al honderden keren door je hoofd laten gaan. Alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Iedereen al minstens twee keer om advies gevraagd. Je beste vriend(in) ervoor uit bed gebeld.

Wat is het toch dat we gaan twijfelen als we een stap moeten maken waarin we ons kwetsbaar en onzeker voelen?
Is dat wel zo? Voelen we ons echt kwetsbaar en onzeker of is het een veiligheidsmechanisme dat ons beschermt tegen ad hoc en niet doordachte beslissingen?

Hoe dan ook, we nemen die beslissing en hopen er het beste van. We hebben een superhoge gunfactor naar de dingen die we onszelf graag geven.

Het gaat je goed mijn oude leven, mijn reis gaat verder.
Mijn energie is onuitputtelijk. Ik lijk wel verliefd op datgene dat ik nog niet ken. Als de geboorte van mijn kind. Onvoorspelbaar, indrukwekkend en levenslang tot de geboorte van het volgende spruitje.

Over CONCIES | mediation | relatietherapie | onderwijsdiensten

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn roots, mijn persoonlijke ‘zijn’, in het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij het beste is. Tijdens mijn werk als mediator ben ik, als vanzelf, steeds vaker ook relatietherapieën gaan doen. Dat doe ik de laatste jaren zelfs meer dan mediation (gemiddeld 35 per jaar). En alle mensen, nou ja alle, laat ik zeggen: ruim 99,5% van mijn cliënten is enthousiast en 97,5% is zeer tevreden over mijn werk voor hen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik ben een MfN-Registermediator, was een rechtbankmediator, en werkte op basis van toevoeging (vaak op verzoek van het Juridisch Loket). Maar de baten dekten niet langer de kosten. Tja, en ook mijn brood smaakt beter met een laagje boter en beleg. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Bovendien heb ik post-HBO neurologie gestudeerd. Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR (MfN) > ARBEIDSMEDIATOR (MfN) Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS - EXPAT Naast als mediator ben ik ook werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl Mijn levensmotto: Wat niet gezegd wordt, bestaat niet.
Dit bericht werd geplaatst in Masteropleiding Mediation, Mediation, Spraakmakend, Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s