Complexiteit in een echtscheiding is een uitdaging

Soms spelen complicerende factoren een belangrijke rol in een mediation.
Met name bij echtscheidinsmediation kunnen deze flink van invloed zijn. En dan heb ik het niet over de partner die, lopende het zoveelste gesprek, toegeeft dat er al langdurig een relatie is met een nieuwe partner.
Dan heb ik het over de gemeenschappelijke koopwoning, die door een van de partners wenst te worden betrokken, wat leidt tot de behoefte dat de andere partij voortijdig deze woning dient te verlaten. Of de “verdeling” van de gemeenschappelijk of persoonlijk opgebouwde onderneming binnen een huwelijk op basis van gemeenschap van goederen. Maar ook bij een huwelijk op basis van huwelijkse voorwaarden is dit een flinke noot die moet worden gekraakt.
Dan heb ik het ook over de echtscheidingen waarin een van de partners een medisch probleem heeft, zoals asperger, Huntington, dementie of kanker (terminale fase). Emotionele aspecten spelen daarin een bijzondere rol.

Het is de kunst om de mediation voor alle betrokken partijen tot een, voor en door hen, bevredigend resultaat te mediëren.
Daarom is een NMI- of een ADR-Registermediator te prefereren boven de goedkopere kwakzalver die niet voldoet aan de deskundigheidseisen, de vaardigheidseisen en voldoet aan de gedragseisen van het NMI of de ADR.

Goedkoop is duurkoop, is niet voor niets een gezegde.

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Alledaags, Juridisch, Mediation, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s