Echtscheidingsmediation, daarmee lost u zelf alles (met elkaar) op

Ik merk dat veel mensen niet goed weten wat er eigenlijk door een mediator wordt gedaan tijdens een echtscheidingsmediation en daarom zet ik een en nader hier even op een rijtje.

20140523-192759.jpg

Laat ik beginnen met aan te geven wat ik niet doe:
~ Ik los uw problemen niet op.
~ Ik heb geen antwoorden op uw vragen.
~ Ik bepaal niet wat u wel of niet moet doen.
~ Ik neem geen enkele beslissing voor u.
~ Ik zeg niet wat goed of fout is.
~ Ik heb geen oordeel over wat u zegt of regelt.
~ Ik heb geen voorkeur voor de een of de ander.
~ Ik ben niet om te kopen.
Alleen dit rijtje toont al aan dat een programma als Divorce Hotel niet en dan echt helemaal niets met mediation te maken heeft.

20140523-192858.jpg

Wat die ik dan wel?
~ Ik stel zoveel als mogelijk open vragen, die u vooruit helpen.
~ Ik laat u praten, met elkaar.
~ Ik luister goed naar wat er allemaal wordt gezegd.
~ Ik laat u rustig ruzie maken, maar laat het niet ontaarden in een vechtscheiding.
~ Ik help u bij het bespreken van alle relevante onderwerpen die in een echtscheiding aan de orde dienen te komen.
~ Ik help u wel om een open en eerlijk gesprek met elkaar te voeren.
~ Ik help u wel om over de juiste (juridische) informatie te beschikken, zodat u niet in strijd met de wet handelt.
~ Ik help u wel om tot oplossingen te komen, maar die bedenkt u samen.
~ Ik help u wel om te voorkomen dat u in een vechtscheiding terecht komt vanwege de kinderen of de inboedel.
~ Ik help u wel om, vanuit de belangen van het kind/de kinderen, een ouderschapsplan op te stellen, waar u jaren baar bij heeft.
~ Ik help u wel om het echtscheidingsconvenant samen op te stellen en tot een goede regeling te komen. Bij ‘gemeenschap van goederen’ gaat het vooral om redelijkheid en billijkheid in de verdeling. Bij huwelijkse voorwaarden komt daar de notariële akte bij.
~ Ik stel het ouderschapsplan en het convenant op, zodanig dat u (nagenoeg) geen extra kosten heeft bij de advocaat (met uitzondering van de advocaatskosten voor het aanbrengen bij de rechtbank) voor het inleveren van deze documenten bij de rechtbank.
– Ik geef u, daar waar nodig en ten behoeve van de voortgang van het echtscheidingsproces, juridische informatie, waarover u niet zelf beschikt en die u wel zelf heeft kunnen opzoeken, om te voorkomen dat u ongelijk bent geïnformeerd.
~ Ik help u te voorkomen dat de echtscheidingsmediation zich ontpopt tot een vechtscheiding.
En ook dit rijtje toont aan dat het Divorce Hotel absoluut niets te maken heeft met mediation.

20140523-192956.jpg

Wat doe ik nog meer?
Ik laat u uw echtscheiding op een prettige manier afronden en een basis leggen voor de toekomst, zeker als er kinderen in het spel zijn. Maar ook wanneer u geen kinderen heeft, zodat u elkaar nog kunt tegenkomen bij vrienden en op feestjes.
Om te beginnen zorg ik voor de aangename werksfeer. Een sfeer die u in staat stelt om samen tot oplossingen te komen en waarbij niet voorbij gegaan wordt aan het rouwproces dat altijd wordt doorlopen tijdens een echtscheidingsmediation. U bent immers niet getrouwd om te scheiden.
Uiteindelijk heeft u een beslissing moeten nemen over de voortgang of het beëindigen van de huwelijkse relatie.
Laten wij er dan gezamenlijk voor zorgen dat uw huwelijkse relatie kan worden omgezet in een vriendschappelijke relatie. Natuurlijk lukt het niet altijd, want soms hebben zich gebeurtenissen voorgedaan die dit onmogelijk maken. Dan is het mijn taak om die werkbare relatie tijdens de mediation te handhaven.

Dus, ik los uw echtscheidingsproblemen niet voor u op, maar ik zorg er wel voor dat u er samen met uw partner (u bent immers formeel nog niet gescheiden) aan werkt om tot die oplossingen te komen.
Voor het aanbrengen van de echtscheidingsdocumenten kunt u gebruik maken van de diensten van een advocatenkantoor, dat u tegen gereduceerd tarief helpt. De kosten hiervan worden door de advocaat apart met u verrekend en vallen niet onder de mediationkosten.

Heeft u vragen of wenst u een introductiegesprek, neem dan even contact op via de telefoon of de mail (0621203655 of info@concies.nl)

20140523-192740.jpg

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Alimentatie, Alledaags, Belangen, Bemiddeling, Co-ouderschap, conflict, convenant, echtscheiding, Echtscheidingshotel, Huiselijk geweld, Informatief, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, kinderbelangen, Kinderombudsman, Koopwoning, Mediation, Onderhandelingen, Ouders, ouderschapsplan, publicaties, scheiding, Spraakmakend, Standpunten, Uncategorized, vechtscheiding, vreemdgaan, zorg en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s