De kracht van macht of die van onmacht?

De wereld staat in brand. Nog nooit eerder waren er zoveel ‘brandhaarden’ op de wereld waar oorlogsgeweld of oorlogsgerelateerd geweld voorkwam.
Voorop in de strijd lopen Rusland en de Verenigde Staten van Amerika. Zij hebben grote strategische en economische belangen, vooral ten opzichte van elkaar.

Het heeft er alle schijn van dat de koude oorlog uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw weer helemaal terug is. Rusland en Amerika voeren hun klassieke machtsstrijd om de heerschappij over de wereld.
Daarbij wordt het beeld geschetst dat de Russische leider Poetin niet alleen spierballentaal spreekt, maar ook de daad bij het woord dreigt te voegen. Landen waarin mensen wonen die pro-Russisch zijn, worden beschouwd als landen die onder de invloedssfeer van Rusland vallen en die, vanwege
vermeende Russische belangen, kunnen worden geannexeerd. Neem de Krim maar als voorbeeld.
Poetin schroomt er zelfs niet voor om te dreigen met de inzet van atoomwapens.

De Verenigde Staten, van president Obama, toont zich klassiek de belangenbehartiger van de democratie en ‘de rest van de wereld’. De vrijheid van leven, niet onder de invloed staan van doctrines. Daarover kan worden gezegd dat het uitstralen van deze visie ook vorm van een doctrine is.
De Amerikanen dreigen niet met oorlogsgeweld door middel van wapengekletter, maar door economische sancties.

Daar waar de Russen met militair autoritair gedrag hun invloed proberen af te dwingen, doen de Amerikanen dat met economische invloed. Zeker in deze tijd, waarin de wereldeconomie onder druk staat (en wordt gehouden), is dit een krachtig middel.
Zet je dit in een ander daglicht, dan kun je zeggen dat Poetin de wereldeconomie net zoveel beïnvloedt als Obama.
Door onrust te zaaien en geweld te prediken, ontstaat er druk op de economie. Poetin dreigt, de olieprijzen stijgen. En olie is waar de economie op drijft, dus de conjunctuur reageert. Prijzen stijgen, producten worden minder afgenomen, ontslagen volgen.

Doordat niemand zit te wachten op een nieuwe terugval van de net uit het dal klauterende wereldeconomie, heeft Poetin de touwtjes in handen en kan hij doen waar hij zin in heeft, en dat begrijp ik niet.
Hoe kan het zo zijn, dat anno 2014, er nog mensen zijn die handelen als Poetin? Hoe kan het zo zijn, dat Poetin gewoon de Krim inpikt en nu andere delen van de Oekraïne lijkt te gaan annexeren? Hoe kan het zijn dat de rest van de wereld toekijkt?

Maar niet alleen Poetin. Ook organisaties als De Islamitische Staat kunnen hun gang gaan. Duizenden mensen worden beestachtig vermoord. Miljoenen slaan op de vlucht.

Terreur en repressie krijgen de vrije hand.
We zijn weer terug bij de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in de Balkan. Mensen worden als vee opgedreven en naar willekeur om het leven gebracht.
IS onthoofdt onschuldige mensen om een statement te maken. En men laat het gebeuren?

Waar is de wereld mee bezig?
Waar ligt de grens?
Waar ligt onze medemenselijke verantwoordelijkheid?
Wanneer zegt de meerderheid “NEE” tegen alles wat met geweld en oorlog te maken heeft?

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Agressie, Alledaags, Belangen, Bemiddeling, conflict, Executies, Geweld, Informatief, Intimidatie, Islam, lijfstraffen, Mediation, Onderhandelingen, Oorlogsgeweld, overheidsbeleid, pesten, politiek, Principieel onderhandelen, publicaties, Repressie, Respect, Schrikbewind, Spraakmakend, Standpunten, Terreur, Uncategorized, Verkiezingen, Vluchtelingen, Wanbeleid, WWZ en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s