D66, word wakker!

Dagelijks is er wel wat te melden over de afbrokkelende gezondheidszorg. Dan weer gaat het over de premies, het eigen risico en de beperkingen in de samenstelling van het basispakket. Dan weer gast het over de mogelijke slachtoffers van de beperkingen.

D66 meent de oplossing te hebben gevonden voor de patiënten die intensieve (thuis-)zorg nodig hebben.
Ga uit van de wensen van deze patiënten en geef hen een begeleider die de kosten bewaakt.
Uitgaan van de wensen van de patiënten is niets nieuws. Al decennia lang wordt dit onderwezen in het gezondheidszorgonderwijs. Dus, met dit initiatief wordt niets toegevoegd aan hetgeen er al plaatsvindt. Sterker nog, dit principe is de afgelopen vier tot vijf jaar alleen maar uitgehold vanwege de bezuinigingen die zijn doorgevoerd door deze regering.
Daarnaast stelt D66 voor om een begeleider aan te stellen om de kosten te beheersen. Wat denkt D66 dat zo iemand gaat kosten? Dat geld kan beter worden besteed aan het zorgpakket van deze patiënten (zorgvragers in os jargon).

Waar gaat D66 in de fout?
Geld dat als extra werd beschikbaar gesteld werd nooit geoormerkt, zodat de zorginstellingen het voor alles konden gebruiken, behalve waarvoor het bedoeld was. Zo verdween een deel rechtstreeks in de zakken van de geldgraaiende managers.

Een nog groter deel van het geld voor de gezondheidszorg verdween in de zakken van de verzekeringsmaatschappijen. Miljardenwinsten werden (en worden nog steeds) aan de gezondheidszorg onttrokken. En dat terwijl de overheid vervolgens voor de tekorten konden (en nog steeds kunnen) opdraaien.

Ik heb het al vaker geschreven: De Nederlandse gezondheidszorg is ziek, ernstig ziek. D66 heeft daaraan meegewerkt.

Dit kan D66 voorstellen.
Als de D66 en de centrale overheid serieus werk wil maken van de gezondheidszorg in Nederland, dan gaat het de financiering ervan weer in eigen hand nemen. Dan worden de mljarden die nu uit de gezondheidszorg worden onttrokken, om de winstcijfers van de verzekeringsmaatschappijen op te poetsen, weer voor de gezondheidszorg zelf gebruikt en hoeft zij niet meer bij te springen om de tekorten aan te vullen.

D66, zet dit proces in gang inplaats van te komen met deze belachelijke voorstellen. Word wakker en centraliseer de gezondheidszorg.

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Alledaags, Alzheimer, Anti-sociaal, Arbowet, AWBZ, Belangen, Belastingdienst, Compensatie, Dementie, Euthanasie, Gedragsproblemen, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Huntington, Informatief, Jeugdzorg, Kanker, Kettingroker, kinderbelangen, maatwerk, Mantelzorg, Mediation, Menopauze, ministerie, onderwijs, Opleiden, Ouderenzorg, overheidsbeleid, politiek, publicaties, Raad van State, Rechtsstaat, Rugzakje, Seksueel misbruik, Spraakmakend, Standpunten, Thuiszorg, Uncategorized, Verslaving, zorg, zorgverzekering, Zorgverzekeringswet, Zwangerschap en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op D66, word wakker!

  1. Inge zegt:

    De wens van de cliënt respecteren en van daaruit zorg op maat zou gerealiseerd kunnen worden door een coach die tevens de financiële aspecten in de gaten houdt. Op dit moment wordt alle zorg voornamelijk gehaald uit 1 pot, bijvoorbeeld financiering vanuit de AWBZ. Het is goed mogelijk dat ieder stukje zorg die een cliënt nodig heeft vanuit diverse potjes bekostigd dient te worden. Kortom naast een zorgplan tevens een financieel plan van waaruit zichtbaar wordt van welke financieringsstromingen er gebruik gemaakt dient te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s