Boter op ons hoofd, popperje gezien….

Het is weer de derde dinsdag in september geweest en de regering heeft haar plannen gepubliceerd voor het komende regeringsjaar. In tegenstelling tot voorgaande jaren lag het accent niet op bezuinigen, maar op korten. Er wordt gekort op de jeugdzorg, er wordt gekort op de ouderenzorg, er wordt gekort op de thuiszorg, er wordt gekort op het onderwijs, er wordt gekort op de sociale voorzieningen, en ga zo maar door.
Het toverwoord in ons land van naïeve inwoners is korten

Er zijn al veel woorden verloren gegaan over de kortingen die de overheid per 1 januari gaat invoeren. Kortingen, die vooral de zwakkeren in de samenleving zullen gaan treffen en die de financiers (verzekeringsmaatschappijen, inclusief de sociale verzekeringsbank) alleen maar meer op gaan leven.
Maar laat ik het daar niet over hebben.

Tij keren
Kunnen wij het tij nog keren of zullen we moeten wachten tot halverwege volgend jaar en ontdekken dat we er echt eerder iets tegen hadden moeten ondernemen?
Ik vrees dat ons niets anders staat te doen dan afwachten. Het ontbreekt ons aan mogelijkheden en daadkracht om er iets tegen te ondernemen. Het gaat hoe dan ook gebeuren.
Iedereen gaat er volgend jaar op vooruit. Althans zo klinkt de eerste zin. De volgende luidt: Althans, dat geldt voor het overgrote deel van de werkende bevolkingsgroep.
Feitelijk worden de voordelen teniet gedaan door verhogingen in andere segmenten van ons belastingstelsel. Net als dat het belastingstelsel alweer eenvoudiger wordt. En opmerking die wordt opgelaten als een ballonnetje, want er is nog helemaal niets ontwikkeld op dat gebied.
Net als de voorbereidingen voor de veranderingen die ik als eerste heb omschreven.

De Nederlandse staat houdt ons voor het lapje, neemt ons in het o-tje, gaat met ons aan de haal.
Geheel respectloos wordt er gekort. Waar wat af valt te halen wordt de kaasschaaf aangedragen. Waar wat op te korten is, wordt het mes in gezet.

En alle plannen zijn door de kamer gesluisd. Gemanoeuvreerd, met stilhoudertjes gelardeerd. Geef wat extra aan de thuiszorg en de hele zorg is stil. Geef wat extra aan thematisch onderwijs en heel het onderwijs is verstomd.
Hou de bevolking onnozel en je houdt je handen vrij om hen aan alle kanten te belazeren.
Verdeel en heers.

Maar ja, het is wel korte termijn denken. Over een oaar jaar zit Nederland met de gebakken peren. De beleidsmakers van nu hebben de kennis van dan…..
Miljarden zijn extra nodig om de puinhopen op te ruimen en de volgende ronde van achterhaalde vernieuwing kan worden ingezet.

Regeren is vooruitzien, maar dan zul je wel het vermogen tot zicht moeten hebben. Inzicht? Helaas.
De toekomst is voor hen die dan leven. Wij leven nu en daar stopt het ook mee voor de politiek. Poppetje gezien, kastje dicht..

Over CONCIES | mediation | relatietherapie | onderwijsdiensten

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn roots, mijn persoonlijke ‘zijn’, in het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij het beste is. Tijdens mijn werk als mediator ben ik, als vanzelf, steeds vaker ook relatietherapieën gaan doen. Dat doe ik de laatste jaren zelfs meer dan mediation (gemiddeld 35 per jaar). En alle mensen, nou ja alle, laat ik zeggen: ruim 99,5% van mijn cliënten is enthousiast en 97,5% is zeer tevreden over mijn werk voor hen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik ben een MfN-Registermediator, was een rechtbankmediator, en werkte op basis van toevoeging (vaak op verzoek van het Juridisch Loket). Maar de baten dekten niet langer de kosten. Tja, en ook mijn brood smaakt beter met een laagje boter en beleg. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Bovendien heb ik post-HBO neurologie gestudeerd. Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR (MfN) > ARBEIDSMEDIATOR (MfN) Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS - EXPAT Naast als mediator ben ik ook werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl Mijn levensmotto: Wat niet gezegd wordt, bestaat niet.
Dit bericht werd geplaatst in Anti-sociaal, Belangen, Belastingdienst, conflict, Eenoudergezin, Familiezaken, Financieel advies, fiscaal, Gezin, gezondheidszorg, Huiselijk geweld, Huwelijk, Informatief, Intimidatie, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Kettingroker, kinderbelangen, Kindgebonden budget, maatwerk, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Mediation, Menopauze, ministerie, Ouderen, Ouderenzorg, overheidsbeleid, pesten, publicaties, Raad van State, Rechtsstaat, Rugzakje, scheiding, Schrikbewind, Seksueel misbruik, Shari'a, Slavenarbeid, Sociaal Juridische Dienstverlening, Spraakmakend, Standpunten, Stichting, Terreur, Thuis, Thuiszorg, Trainingen, Trouwen, Tweeling, Uitkeringen, Uitzendkracht, Uncategorized, Verkiezingen, Verzekeringen, vreemdgaan, Wajong, Werkeloos, Werkgever, Werknemer, Wmo, WWZ, zorg, Zorgverzekeringswet en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s