VRAAG: Reputatieschade bij auteursrechten op een foto?

Ik ben op zoek naar helderheid met betrekking tot de volgende casus:

Iemand plaatst in een blog een foto die hij heeft gevonden op het internet.
Enkele maanden later volgt er een claim tot schadevergoeding vanwege reputatieschade van de auteursrechtige.
Het blog is circa 65 keer gelezen, nier gedeeld , en er is geen reactie op gekomen.

Ik vraag mij daarom af welke schade de auteursrechtige heeft geleden of dat hij niet eerst een verzoek tot verwijdering en/of bronvermelding had kunnen doen.

De schadevergoeding is gelijk aan het recht om de foto een jaar lang te publiceren/gebruiken, maar dat is niet toegestaan.

De vragen:
1) Wordt hier rechtmatig gehandeld?
2) Had de fotograaf een andere claim kunnen indienen?
3) Er is nu geen sprake van een recht tot publicatie?
4) Dien de claim niet nader te worden onderbouwd?
5) Dient reputatieschade niet te worden aangetoond?

Over Kávéël Mediation & Relatietherapie

Op 1 januari 2024 ben ik gestopt met mijn bedrijf CONCIES mediation & relatietherapie. Niet omdat ik het niet meer leuk vind, maar omdat ik twee dagen daarvoor 67 ben geworden. Een mooi moment om het wat rustiger aan te gaan doen en dan is het verstandiger om te stoppen met mijn bedrijfje. Het begon allemaal zo: Toen ik in 2008/2009 de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Daarbij merk ik dat ik vooral een Rogeriaanse/humanistische basisvisie heb. Oftewel: ik ga uit van de mens in al zijn verscheidenheid, en het is niet aan mij om daarover te oordelen. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. Echter, ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang en aanvaardbaar is. Maar ik ben absoluut niet Roomser dan de paus. Dus ook ik vlieg wel eens uit de bocht. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond (thesis: Scheiden en relatieproblemen bij Moslims) en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Naast als mediator ben ik inmiddels een kleine 16 jaar werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uitziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer de Transactionele Analyse, Systeemtherapie, Gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Opnieuw: Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Mogelijk kan ik nog iets voor u betekenen. Schroom niet om contact met mij op te nemen. Nieuwsgierig naar meer informatie? Mail mij: kaveel@kpnmail.nl
Dit bericht werd geplaatst in Auteursrechten, Belangen, Compensatie, conflict, Informatief, Integriteit, Juridisch, Machtsmisbruik, Mediation, Ondernemer, privacy, publicaties, Repressie, Standpunten, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie