Rutte weg, en dan……?

Zondagmorgen las ik op teletekst dat Halbe Zijlstra en Edith Schippers er wel oren naar hebben om Mark Rutte op te volgen als partijleider van de VVD. Dat zette mij meteen aan het denken. Wie zou ik, als opvolger van Rutte, willen zien voor het premierschap?

Geen goed alternatief
En…..toen werd het stil. Ik kon aanvankelijk geen enkele naam ophoesten van een politicus die ik als premier van Nederland zag.
Ik ben al geen fan van Rutte, maar zou zo één, twee, drie geen andere geschikte kandidaat kunnen bedenken.

Na lang peinzen kwam ik met Alexander Pechtold. Maar ja, heeft hij voldoende body om onze eerste minister te zijn? Onze minister van Algemene Zaken?
Nou, nee. Een prima en integer overkomend politicus, maar geen leider (wat mogelijk ook de oorzaak is van het wegzakken van D66 in het politieke landschap).

Nu ken ik niet alle prominente politici van alle partijen, daar houd ik mij niet meer zo mee bezig. Ik volg de politiek om wat zij bedenken en dreigen uit te voeren. Ik let op hun sociale beleid en daadkracht. Voor de rest zijn de verschillen tussen de verschillende partijen niet meer zo uitgesproken als twintig jaar (of langer) geleden. Partijen als de Partij voor de Dieren onderscheiden zich nog wel, maar zijn voor mij onnozel en naïef. Welk maatschappelijk doel vertegenwoordigen zij? Dieren zijn dieren, we verwennen ze als ze huisdieren zijn en misbruiken en slachten ze voor andere doelen, waaronder onze consumptie. Dat is al honderdduizenden jaren zo. Je mag er van mij best anders over denken, maar de gedachten van dit soort partijen zijn een utopie. Ik neem die partijen niet serieus.
Alle partijen roepen om het hardst hetzelfde. Wat dat aangaat is de politiek de commerciële kant opgegaan en lijkt het een slap aftreksel van ons televisieaanbod. Meer van hetzelfde, omdat het succes heeft bij de concurrent. Ondertussen zwaar inleverend op het onderscheid en de kwaliteit.

Een ding wist ik wel: Wanneer het ooit zover zou komen, en daar geloof ik niet in, en Geert Wilders zou de premier van Nederland worden, dan vertrek ik uit dit land.
Het is voor mij volkomen onverenigbaar met mijn principes, dat ik in een land wil wonen dat het gedachtengoed van deze man steunt.
De haat en de onverdraagzaamheid die deze man uitdraagt, daar kan ik niet mee leven.

Het volgende probleem
Het volgende probleem deed zich bij ons in huis voor, want mijn partner dacht er op dat moment precies zo over. Naar welk land zouden wij dan willen emigreren?
België? Nee, niet onze aard.
Frankrijk? Nee, net zoals inNederland, te rechts-onstabiel.
Duitsland? Nee, daarmee hebben wij geen affiniteit.
Een ander Europees land? We konden er geen bedenken. Misschien Zwitserland of Luxemburg? We kwamen er niet uit.

Verder weg?
Ja, dan kwam Canada in zicht. Een rustig, stabiel en warm land. Heeft wel,iets Europees en toch weer zo Amerikaans.
Australië? Misschien, maar wat kennen wij het land nou…..

Andere landen konden wij niet bedenken, dus het wordt nog een hele klus als het ooit zover zou komen. Laten we maar hopen dat, wanneer het zover is, er een echte politicus opstaat waarin ik, en misschien u ook wel, voldoende vertrouwen zullen hebben.

Of bent u er al wel uit?

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Afscheid, Alledaags, Anti-sociaal, Belangen, Competenties, conflict, Europees Parlement, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Huiselijk geweld, Informatief, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Islam, Juridisch, Machtsmisbruik, Mediation, MfN, ministerie, overheidsbeleid, politiek, Principieel onderhandelen, privacy, Raad van State, Rechtsstaat, Schrikbewind, Seksueel misbruik, Spraakmakend, Standpunten, Uncategorized, Wanbeleid en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s