Fiscale plannen 2015 rondom de woningmarkt

Bron: FiscaalRendement

Maatregelen om woningmarkt te ondersteunen
23 september 2014 –
Uit het Belastingplan 2015 blijkt dat het kabinet de woningmarkt blijft ondersteunen. Er komen ruimere mogelijkheden voor de renteaftrek van schulden en restschulden. Daarnaast verlengt het kabinet het verlaagde BTW-tarief van 6% voor verbouwingen en renovaties met een half jaar.
Hoewel de woningmarkt sinds 2013 langzaam aan het herstellen is, hebben 1,1 miljoen huishoudens nog last van een huis ‘onder water’. Dit betekent dat huizenbezitters hun huis onder de aanschafprijs verkopen als ze willen verhuizen en blijven zitten met een restschuld. Dat zet de huizenmarkt op slot. De verlenging van de aftrekperiode van tien naar vijftien jaar moet ervoor zorgen dat de financierbaarheid van de restschulden verbetert. Bovendien moet de verlenging van de aftrektermijn u aansporen om toch te verhuizen, ook als u een restschuld heeft. Dit zal de huizenmarkt weer in beweging moeten zetten.
Langer een dubbele hypotheek
Het kabinet wil daarnaast nog een regeling treffen voor huizenbezitters met een dubbele hypotheek. Als u uw huis niet verkocht krijgt en u heeft een dubbele hypotheek, mag u nu tijdelijk drie in plaats van twee jaar lang de hypotheekrente aftrekken (de zogenoemde verhuisregeling). Uit het Belastingplan 2015 blijkt dat het kabinet deze langere periode van drie jaar per 1 januari 2015 definitief in de wet gaat opnemen. Daarnaast heeft het kabinet besloten om de regeling herleving van de hypotheekrenteaftrek na verhuur van een voormalige eigen woning structureel te maken. Na een periode van verhuur voor de te koop staande voormalige eigen woning kan de hypotheekrenteaftrek herleven. Dit geldt dan voor de resterende termijn van de verhuisregeling.
Lage BTW-tarief voor verbouwingen
Om de werkgelegenheid in de bouw te stimuleren, heeft het kabinet besloten om het lage BTW-tarief van 6% op de arbeidskosten bij verbouwingen van bestaande woningen te verlengen tot 1 juli 2015. De maatregel geldt alleen voor een woning die meer dan twee jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen. Nieuwe woningen komen dus niet in aanmerking. Het lage tarief is van toepassing op het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Ook aanleg en onderhoud van de tuin valt onder dit lage BTW-tarief.

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Alledaags, Belangen, Belastingdienst, convenant, echtscheiding, Familiezaken, fiscaal, Huizenmarkt, Huwelijk, Hypotheken, Informatief, Juridisch, Koopwoning, Mediation, Ontslag, Ouderen, overheidsbeleid, politiek, publicaties, Relatieproblemen, scheiding, Spraakmakend, Standpunten, Thuis, Uncategorized, vechtscheiding, Verzekeringen, Werkeloos en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s