Bent u ook zo benieuwd

Met nog maar iets meer dan 2 weken te gaan, nadert 1 januari 2015 nu toch echt met rasse schreden.
Daarbij valt mij op dat het stil begint te worden in het politieke, het maatschappelijke en het sociale landschap. De aankomende veranderingen, per die datum, in tal van sociale stelsels passeren nog wel eens de revu in de media, maar de heftigheid lijkt te zijn afgenomen.
Wat is er aan de hand?

Om maar meteen met de meest waarschijnlijke oorzaak van deze radiostilte te komen: alle partijen slijpen de messen, want er komen verkiezingen aan. In 2015 moeten we weer naar de stembus. Op 4 maart a.s. zijn er de Statenverkiezingen en wat zal het alle partijen goed uitkomen als in die periode er al van alles mis zal blijken te zijn met alle veranderingen die intreden per 1-1-2015.

Om te voorkomen dat de regeringspartijen elkaar nu al de keel doorsnijden, houdt het kabinet nu wijselijk haar mond.
De oppositiepartijen houden hun kruid nu liever droog, want zij zullen garen erbij spinnen of over extra slagkracht beschikken, wanneer zij hun gelijk halen en de aanval kunnen openen op de regeringspartijen en de partijen die hen in het zadel hebben gehouden door middel van gedoogsteun.
Tjongejonge, wat heeft de Nederlandse gemeenschap hier baat bij.

Conclusie
En nu ga ik, bewust, heel (zeg maar gerust: onverantwoord veel) kort door de bocht, Nederland staat aan de vooravond van een politiek en economisch debacel.
De politieke partijen hebben uitsluitend nog oog voor hun eigen belangen, en dan met name die van hun voortbestaan. Het eigen pluche gaat voor het belang waarvoor zij ooit zijn opgericht. De politieke barometer geeft wekelijks aan hoe bizar slecht de gevestigde partijen ervoor staan. De VVD lijkt nu nog weinig te lijden te hebben, maar als het straks fout gaat, dan zal de PvdA er niet voor terugdeinzen om de zwarte Piet van hen te delen. De overige partijen zijn er gewoonweg nu al te slecht aan toe.
De kleinere partijen kunnen geen vuist maken of hebben hun eigen sores. De grotere partijen schreeuwen wel, maar bieden geen alternatieven.
Nee, politiek gezien verwacht ik een ware en zeer bloedige veldslag. Daar gaan koppen rollen.

Als tweede debacel heb ik de economie genoemd.
De economie heeft er baat bij dat de man van de straat weer de winkels in stapt om te kopen. De conjuctuur dient aan te trekken. Verkoopcijfers, dáár draait het om. Maar, er zijn nog heel veel werkelozen. Van uitkeringen kan alleen voorzien worden in de basisbehoeften. En, als er dan iets aan ruimte ontstaat, men stapt men liever weer eens massaal in de auto. Brandstoffen zijn goedkoper geworden en dat biedt de mogelijkheid om er weer eens op uit te trekken. Maar dan wel met een tas vol met van thuis meegenomen boterhammen, en een thermoskan koffie.
Het grootste probleem is de gekorte portemonnee. De beurs, waar ook het huishouden en het levensonderhoud uit moet worden voldaan, wordt vanaf 1 januari minder goed aangevuld. Allerlei voorzieningen worden vanaf die datum niet meer geleverd en moeten uit eigen zak worden bekostigd. Zelf het bieden van mantelzorg wordt straks fiscaal belast, waarmee het geen mantelzorg meer is.
En dan zijn er nog zoveel andere veranderingen die u en mij kunnen treffen. Wat dacht u van de hogere kosten bij het kopen van een nieuwe auto of van een huis? Duizenden euro’s bent u vanaf 1 januari a.s. meer kwijt. Niet echt stimulerende maatregelen om in die richting de verkoopcijfers te laten stijgen.

En dan, de per 1 januari 2015 door de politieke partijen aangekondigde dag waarop Nederland een zeer belangrijke en bijzondere omwenteling laat plaatsvinden: de dag waarop de Participatiewet intreedt en de samenleving voor altijd verandert. De participatiesamenleving is dan een feit.

En dus
Een samenleving dat het nieuwe huis is waarin wij met z’n allen wonen. Waarin wij elkaar moeten helpen om op andere gebieden het korten op de budgetten en diensten te kunnen rechtvaardigen. Een zogenaamd nieuw huis waarvan de regering vergeten is fundamenten aan te leggen, waarin het muurankers niet heeft aangebracht, en waarbij asbest is gebruik. Maar in feite krijgen wij een slecht gerenoveerde woning, waarin men vergeten is de oorspronkelijke kinderziektes te verhelpen.

Nederland wordt een wankel en ongezond huis. Gebouwd met goedkope materialen en gekort in het budget voor de elementaire onderdelen.
Ik klink negatief en ik bén het ook. Ik verwacht niet alleen dat de criminaliteit zal toenemen, ook een toename in het aantal mensen dat, uit pure wanhoop, uit deze samenleving zal stappen. Ik heb er het afgelopen jaar al vaker aandacht aan besteed, en het is nu wel duidelijk: het is niet geregeld voor 1-1-2015. Maar we betalen er al wel de zure rekening voor.

En toch wens ik u allen fijne feestdagen en een heel gelukkig-in-de-liefde 2015.
(en lukt dat ook niet, neem dan gerust contact op)
grapje

Copyright©oncies 2014

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Aanvullende verzekering, ADHD, Afscheid, Agressie, Alcoholmisbruik, Alledaags, Alzheimer, Angst, Anti-sociaal, arbeidsbemiddeling, arbeidsconflict, Arbeidsmediation, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsovereenkomst, Arbeidsrecht, Arbeidsvoorwaarden, Arbowet, Asperger, Autisme, AWBZ, Bedreiging, Belangen, Belastingdienst, Bemiddeling, Bijtelling, BJZ, Burenruzie, Co-ouderschap, Collegialiteit, Compensatie, Complexe echtscheiding, conflict, convenant, Dementie, Dierenmishandeling, Discriminatie, DSM-5, Ebola, echtscheiding, Eenoudergezin, Escalatie, Euthanasie, Familieconflict, Familieleed, fiscaal, Fiscaal voordeel, Flexwerker, Gedragsproblemen, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Huiselijk geweld, Huizenmarkt, Huwelijk, Informatief, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Islam, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, Kanker, Kenniseconomie, kinderbelangen, Kinderen, Kindermisbruik, Kindgebonden budget, Koopwoning, Kwaliteit van zorg, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Marokkaanse kwestie, Mediation, Medisch handelen, ministerie, Moord, Nationale Ombudsman, Onderhandelingen, Ondernemer, onderwijs, Onderwijsdiensten, Ontslag, Opleiden, Oudedagvoorziening, Ouderenzorg, Ouders, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Participatiesamenleving, Pedofilie, Pensioen, pesten, Politie, politiek, Principieel onderhandelen, privacy, Puberteit, publicaties, Raad van State, Rechtsstaat, Relatiebemiddeling, Relatieproblemen, Repressie, Respect, ROC, Rouwen, RTL, Rugzakje, Samengesteld gezin, scheiding, Scheidsrechter, Schrikbewind, Seksueel misbruik, Slavenarbeid, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociale media, Spraakmakend, Standpunten, Startkwalificatie, Stichting, Therapie, Thuis, Thuiszorg, Trainer/coach, Trainingen, Uitkeringen, Uitzendkracht, Uncategorized, Universiteit, vechtscheiding, verenigingen, Verslaving, Verzekeringen, vreemdgaan, Vrijwilligerswerk, Vrouwenrechten, VWS, Waarden en normen, Wajong, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Werkgever, Werknemer, Wet Bescherming Persoonsgegevens, WGBO, WHO, Wlz, Wmo, WWZ, Zekerheid, zorg, zorgverzekering, Zorgverzekeringswet en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s