Minister Kamp blijft net zolang laten onderzoeken tot de uitslag in zijn straatje past

IMG_2863

Een STROP voor de Brabantse bevolking, nadat Kamp eerder al de Groningse bevolking in de kou zette?
Het bewijs dat de minister vooral op zoek is én blijft werd een jaar geleden geleverd door Milieudefensie.

Op 14-1-2014 berichtte Milieudefensie al:
“Milieudefensie vindt het onverantwoord en onaanvaardbaar dat minister Kamp ingenieursbureau Arcadis onderzoek laat doen naar geschikte locaties om naar schaliegas te boren. Arcadis heeft belang bij de winning van schaliegas, dus laat je de slager zijn eigen vlees keuren, zegt campagneleider Geert Ritsema. “Dit is geen objectieve manier om de risico’s voor milieu en omwonenden in kaart te brengen.”

De milieuorganisatie wil dat er een onafhankelijk bureau wordt ingeschakeld, bijvoorbeeld een milieuonderzoeksbureau als het RIVM. Arcadis is een ingenieursbureau dat niet alleen adviseert, maar ook projecten exploiteert.

De minister maakte gisteren aan de Tweede Kamer bekend dat de keus op ingenieursbureau Arcadis was gevallen. Dat was overigens al uitgelekt. Arcadis was een van de bureaus die eerder een rapport uitbrachten over de winning van schaliegas.

Broddelwerk
“Dat rapport zegt dat de risico’s beheersbaar zijn, maar het is afgebrand door de milieubeweging, waterleidingbedrijven en de commissie MER die de regering adviseert”, zegt Ritsema. Ook provincies en gemeenten hadden zo hun twijfels over de rol van Arcadis.

“De risico’s zijn niet voldoende in kaart gebracht, vooral de bovengrondse risico’s en nu gaat Kamp doodleuk opnieuw een onderzoek starten, terwijl hij weet dat dit bureau broddelwerk heeft geleverd.”

Ingrijpende gevolgen
Arcadis is in de VS betrokken bij grote schaliegasprojecten. “Daar zijn veel problemen, onder andere vervuiling van drinkwater, mensen met gezondheidsklachten en aardbevingen. De gevolgen zijn zeer ingrijpend,” aldus Milieudefensie.

“Het is belangrijk om de gevolgen precies in kaart te brengen voor je in Nederland besluit ook te gaan boren naar schaliegas. Nu laat je een gasboer onderzoek naar gasboringen. Als je dan een bureau inzet waarvan je van tevoren weet dat het positief zal adviseren, ben je niet zorgvuldig bezig.”

Erbovenop
De Tweede Kamer besluit waarschijnlijk eind dit jaar over het boren naar schaliegas. Milieudefensie roept de politiek op er bovenop te gaan zitten en nu al te kijken naar de opzet van de onderzoeken. Dan kan het proces nog worden bijgestuurd.”

Ondertussen heeft minister Kamp onlangs de produktie van aardgas in de provincie Groningen teruggeschroeft en duikt kamerlid Samsom er bovenop.
Verkiezingsretoriek?
Ondertussen gaat Kamp rustig door in Noord Brabant. De afleiding zit in Groningen, Noord Brabant is straks de sjaak.
We zullen het na de statenverkiezingen weten….

Copyright©oncies 2015

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Alledaags, Anti-sociaal, Arbitrage, Balans, Belangen, Belangenbehartiging, Bemiddeling, Bestuurskunde, Compensatie, Competenties, conflict, Criminaliteit, Diagnose, Discriminatie, Feedback, Fiscaal voordeel, Gedragsproblemen, Huizenmarkt, Informatief, Integriteit, Intimidatie, Juridisch, Koopwoning, Machtsmisbruik, Mediation, ministerie, Onderhandelingen, Ondernemer, overheidsbeleid, Participatiesamenleving, politiek, Principieel onderhandelen, publicaties, Raad van State, Rechtsstaat, Repressie, Respect, Schrikbewind, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociale media, Spraakmakend, Standpunten, Terreur, Uncategorized, Waarden en normen, Wanbeleid, Wanprestatie, Zekerheid en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s