Gezond leven is meer dan alleen 2 liter water per dag drinken.

Gezond leven is een balans tussen eten, drinken en bewegen. Het metabolisme (de verbranding) past zich daarop aan. Eet u minder, dan daalt het metabolisme.
Eet u meer, dan stijgt het metabolisme, maar dat is in verhouding tot het dalen minder. Hierdoor ontstaat het zogenaamde jojo-effect.
Drinken is goed voor de vochthuishouding en het afvoeren van afvalstoffen.
Bewegen ondersteunt de spijsvertering, maar zorgt tevens voor een toename van de verbranding in het lichaam. Een hogere verbranding (metabolisme) draagt bij tot gewichtsbehoud.
Maar, hoe gezond u ook leeft, pathogene (ziekteverwekkende) stoffen (tal van E-nummers en bestrijdingsmiddelen) in ons voedsel dragen bij tot de algemene pathologie. Kanker is een van die pathologische ontwikkelingen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat olijfolie daar een uitzondering op is.

Een artikel hierover.
“Kankercellen binnen een uur dood door stofje in olijfolie’

Olijfolie is niet voor niets gezond. Het stofje oleocanthal valt kankercellen aan en doodt ze, al in een half uur tot een uur. Ondertussen laat oleocanthal andere cellen, die we juist nodig hebben, met rust.

Van oleocanthal was eigenlijk al bekend dat het kankercellen aanvalt, maar niet precies hoe. Het proces van georganiseerde celdood (apoptosis, waarbij proteïnen vrijkomen) was het meest voor de hand liggende, alleen duurt dat proces tussen de 16 en 24 uur. Oleocanthal doet dus iets anders omdat het veel sneller werkt. Onderzoeker LeGendre kwam erachter: “De kankercellen worden door hun eigen enzymen gedood. Oleocanthal ponste de blaasjes binnen de kankercellen, waarin celafval opgeslagen is. Deze blaasjes (lyposomen) zijn groter in kankercellen dan in gezonde cellen, en er zit veel afval in.” Onderzoeker Paul Breslin: “Zodra zo’n blaasje openbreekt, breekt de hel los.”

De gezonde cellen, die ook blaasjes met afval hebben, werden niet aangevallen. Zij vielen door oleocanthal in een soort slaap en werden de volgende dag weer wakker. Eerder bleek THC uit cannabis ook kankercellen te doden. De wetenschappers willen nu verder onderzoek doen. Ze willen onder andere kankercellen in levende dieren doden en tumoren kleiner maken.”

Een prachtige ontwikkeling in de strijd tegen kanker, bijna te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Niet dat olijfolie, en daarmee oleocanthal niet zou werken, want dat doet het wel. Maar het werk niet bij alle vormen van kanker. Deze werking is slechts het begin van het onderzoeksproces en er is nog heel veel onderzoek nodig om de verdere werking te ontdekken.
Zelfs het bewijs van de werking, zoals die nu is vastgesteld, is nog in een beginfase en gebaseerd op de leefomstandigheden en de gezondheidstoestand van mensen die onder meer leven en wonen op Sicilië.

Berichtgevingen als bovenstaande komen vooral in de publiciteit om nieuwe fondsen voor het onderzoek te werven.
Helaas hebben deze publicaties het gevolg dat er honderdduizenden tot miljoenen mensen zijn die denken dat de behandeling per direct ook voor hen beschikbaar is.
Het kan echter nog tientallen jaren duren voordat de behandeling beschikbaar is, als het al zover komt.
Aan de andere kant is het niet verboden om ons voedsel enigszins te verrijken met olijfolie. Baat het niet, het schaadt ook niet.

Copyright©oncies 2015

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Aanvullende verzekering, Alledaags, Angst, Bedreiging, Belangen, Belangenbehartiging, Competenties, Diagnose, Epidemie, Escalatie, Familieleed, Geloofsovertuiging, Gezin, gezondheidszorg, Huntington, Informatief, Inspanningsverplichting, Integriteit, Jeugdzorg, Kanker, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, maatwerk, Mantelzorg, Mediation, Opleiden, Oudedagvoorziening, Ouderenzorg, overheidsbeleid, Persoonsgebonden budget, publicaties, Religie, Respect, Sociale media, Spraakmakend, Standpunten, Therapie, Thuiszorg, Toekomst, Twitter, Uncategorized, Universiteit, Verzekeringen, Voortplanting, Waarden en normen, WGBO, WHO, Wmo, zorg, zorgverzekering, Zorgverzekeringswet, Zorgwet en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s