Ik heb het altijd al geweten…

Bij NOS-Teletekst of bij het Algemeen Nederlands Persbureau werken redacteuren met verstand van zaken. Geen twijfel over mogelijk. De vraag is alleen over welke zaken?

  

Nu heb ik gewerkt met ene Harrie. Hij was Jehova’s getuige en inderdaad: in zijn geval vond ook ik dat hij dus leed aan een psychische aandoening. Dus eigenlijk verbaast mij dit persbericht niet: Godsdienstwaanzin of een taalkundig ongelukje van de redacteur?

Ik moet ook eerlijk zijn. Jehova’s getuigen-zijn is het aanhangen van een ideologie, een religie. Een van de vele religies die hun gelovigen oproept om het geloof te verspreiden onder de verdoemden. De niet-gelovigen, niet Jehova’s getuigen worden niet gered op de dag des oordeels. Alleen zij die Jehova’s getuigen zijn, zijn de uitverkorenen en zullen niet verbranden in het hellevuur dat dan zal ontbranden en de wereld zal verwoesten. Het is de taak van de Jehova’s getuige om de mensheid te behoeden voor deze vreselijke ondergang en daaromdient de Jehova’s getuige de ongelovigen te bekeren. Een ondergang die steeds maar weer wordt uitgesteld, omdat die niet plaatsvindt op de vastgestelde datums.

Gelukkig is Jehova’s getuige een vreedzame religie. Je wordt nog net niet vermoord als je geen belangstelling hebt om je aan te sluiten bij deze groepering. Maar, je moet toch hartstikke gestoord zijn als je het wel doet.

En op die zwakkeren/gestoorden uit de samenleving richt de Jehova’s getuige zich. De Jehova’s getuige maakt misbruik van de zwakte die mensen doormaken wanneer zij in hun rouwproces zitten na het verlies van een dierbare, verdriet hebben, emotioneel zijn aangeslagen of het even te zwaar hebben. Dan slaan zij toe, op stations en aan de deur, met zalvende gladde woorden. Tja, en als je dan net niet de kracht hebt om hun woorden te weerstaan, dan ben je mooi het haasje. Zou dat met deze man ook zijn gebeurd?

Je kunt je verlossen van de inbreuk op je privacy door Jehova’s getuigen. Niet alleen door je bij hen aan te sluiten (op zich scheelt dat al in je besteedbaar inkomen), maar door hen te zeggen dat je een BN-tje achter je naam wenst, een Niet Bezoeken.


Copyright©oncies 2015

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Angst, Angstcultuur, Anti-sociaal, arbeidsconflict, Arbeidsomstandigheden, Balans, Bedreiging, Belangen, Bemiddeling, Bezorgdheid, Bindingsangst, Boosheid, Burenruzie, Christendom, Complexe scheiding, conflict, Depressiviteit, echtscheiding, Eindexamens, Familieconflict, Familieleed, Fundamentalisme, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, Geloofsovertuiging, Geweld, Geweldloos, Godsdienstwaanzin, Huiselijk geweld, Huntington, Huwelijk, Informatief, Integriteit, Intimidatie, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Kanker, Kinderen, Kindermisbruik, Kinderporno, Kindgebonden budget, Lichamelijk lijden, lijfstraffen, Machtsmisbruik, Obsessief gedrag, Ontslag, Oorlogsgeweld, Ouderen, Ouders, Overtuigingen, Passief geweld, Pedofilie, pesten, Puberteit, Relatieproblemen, Religie, Repressie, Rouwproces, Rugzakje, Samengesteld gezin, Scheiden, scheiding, Schoolresultaten, Schrikbewind, Schulden, Seksueel misbruik, Sociaal lijden, Spraakmakend, Standpunten, Terreur, Therapie, Toekomst, Uitkeringen, Uncategorized, UWV, vechtscheiding, Verlatingsangst, Verslaving, vreemdgaan, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wajong, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Wraak, Zekerheid, zorg en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s