JEUGDZORG heeft eindelijk minder werklast

Dankzij het gebrek aan expertige, bezuinigingen, bureaucratie en de slechte organisatie bij gemeenten kunnen kinderen die hulp nodig hebben van jeugdzorg geen gebruik maken van adequate hulpverlening. Jeugdzorg kan niets anders doen dan lijdzaam toe te kijken.

 
Opnieuw een gevolg van het falende beleid van de zorgverzekeraarsmarionetten minister Schippers en haar staatssecretaris Van Rijn.

Ondertussen kunnen de kinderen nergens terecht. Jeugdbescherming Nederland zit met de handen in het haar. Met jeukende handen staan zij buitenspel en zullen zij nog lang met de gevolgen hiervan te maken houden. Hoe langer adequate zorg aan deze kinderen wordt onthouden, hoe groter de problemen alleen maar toenemen.

Het trieste is dat ik kinderen ken die veel baat zouden kunnen hebben bij een goede opvang of een goedebehandeling. Ik ken ook kinderpsychologen die stuk voor stuk met hun handen in het haar zitten. Zij dienen er sinds 1 januari jl. een administratie op na te houden waar je u tegen zegt. Daar gaat meer tijd in zitten dan dat er tijd aan behandelen kan worden besteed. Bovendien dienen zij vooraf aan te melden hoeveel uur een behandeling gaat duren, nog voordat zij het kind hebben hezien of gesproken. En dan willen de zorgverzekeraars, het zullen eens niet de zorgverzekeraars zijn, dat het aantal gedeclareerde uren wordt verlaagd. Deze korting wordt eveneens door gemeenten gehanteerd.

Wanneer gaan gemeenten deskundigen inhuren om aan de groeiende behoefte aan zorg of persoonlijke ondersteuning te gaan voldoen. Bezuinigingen of geen bezuinigingen, of zoals de coalitie zo mooi zegt: Korten of niet korten, de zorgvragers mogen hiervan geen slachtoffers worden en dat zijn zij nu wel.


Copyright©oncies 2015

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s