Pianoles? Daar heb je toch plezier in!

mijn partner is pianolerares en uitermate bescheiden over haar skills. Zij geeft met enige regelmaat quatre-mains pianoconcerten. Zij vergeet haar ongekende talent. Dat is niet zomaar een opmerking. Deze opmerking kan ik met een simpel feit onderbouwen. Ik geef u er 2. 

  • Feit nummero uno:

Mijn partner was amper 4 jaar oud toen zij spontaan achter een piano plaatsnam en meteen, twee handig en onafhankelijk van elkaar, piano speelde. De juiste noten, begeleidt met de juiste akkoorden.

  • Feit number two:

Mijn partner zat met haar 9e al op het conservatorium, omdat niemand daarbuiten haar nog iets kon leren. Na afloop van haar middelbare school ging zij er daadwerkelijk studeren en studeerde cum laude af.

Mijn vriendin heeft, naar mijn mening dus best wat in huis en dat vertaalt zich ook naar haar concerten en pianolessen. De overmatig kritische vrouw is niet snel tevreden (overgehouden aan het conservatorium). Het komt zelden voor dat zij tevreden is met haar spel tijdens een concert. Alles is te verbeteren, dus dat ook.

Hoewel ik het jammer vind dat zij zo kritisch is naar zichzelf, waardeer ik haar realistische kritische houding naar haar leerlingen. Naast haar positieve houding is zij goedlachs en is elka pianoles van haar leerlingen en klein feestje. En daar gaat het haar om. Het, in de ogen van haar conservatoriumdocenten, nooit goed doen, heeft zij voor haar leerlingen in een transitie gezet naar, het is dan misschien niet allemaal goed of perfect, maar je hebt er wel plezier in. Haar leerlingen balen als het weer vakantietijd is, en die tijd komt nu weer snel dichterbij.

Perfectie kan heel goed samengaan met plezier en het afmeten van de voortgang aan wat de individuele mogelijkheden. Pianoles geef je individueel en daar pas je de lessen op aan.

Wilt u meer informatie, ga dan naar haar website: http://www.carinvandentillaar.nl of zoek onder haar naam eens op YouTube (Carin van den Tillaar).


Copyright©oncies 2015

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s