De GratisMediator is helemaal niet gratis

dit weekeinde ontving ik bericht van de GratisMediator, met een uitnodiging om voor mijn geschil of kwestie gebruik te maken van zijn diensten, ‘gratis‘ liet hij mij weten. Zo’n uitnodiging bestudeer ik graag wat diepgaander en al snel kwam het addertje boven het gras.

Ik werd uitgenodigd mijn geschil of kwestie te beschrijven in een email en deze daarna naar hem op te sturen.

Op basis van zijn oordeel word ik vervolgens uitgenodigd om, met de andere partij, naar hem af te reizen.

In een gesprek dat daar vervolgens, in de aanwezigheid van een co-mediator, plaatsvindt, wordt bekeken of u verder kunt worden geholpen: of er meer tijd nodig is dan dit ene gesprek.

De co-mediator gaat vervolgens met mij aan de slag en hanteert daar de gedragsregels en het reglement voor van de MfN. Deze co-mediator is niet meer gratis en gaat met mij een overeenkomst aan.

Met andere woorden:

  • De gratis mediator is de mediator die het kennismakingsgesprek organiseert, mogelijk ook voert in aanwezigheid van een zogenaamde co-mediator. Maar deze co-mediator is de feitelijke mediator en de organisator is de intaker.

Ter vergelijking: Ik voer altijd een gratis kennismakingsgesprek. Ik kom naar u toe en u heeft alleen de kosten voor het voorrijden wanneer het kennismakingsgesprek niet tot een vervolg leidt. Zo doen bijna alle mediators dat, met uitzondering blijkbaar van de GratisMediator.

  • Op het moment dat welke MfN-Registermediator dan ook, met u een mediationovereenkomst aangaat, is hij verplicht u de MfN-gedragsregels en het MfN-reglement te overhandigen. Dit staat ook in de mediationovereenkomst.

Ter vergelijking: Ik ben een MfN-Registermediator en overhandig elke nieuwe cliënt deze documenten. Het niet overhandigen van deze twee documenten maken een MfN-Registermediator kwetsbaar en het kan de vraag oproepen of deze mediator wel in het Register voorkomt.

  • De ‘co-mediator‘ neemt de uiteindelijke zaak over van de GratisMediator. En ik durf hier hardop te zeggen dat deze het niet voor niets doet en waarschijnlijk het algemeen geldende tarief aan u doorrekent, oftewel het marktconforme uurtarief van €181,50 (incl.BTW).

Ter vergelijking: Ik hanteer een basistarief dat marktconform is, maar bied mijn mediation altijd tegen een kager tarief aan (-20%), dus voor €145,20/uur (incl.BTW). In bijzondere gevallen zijn regelingen en andere tarieven mogelijk.

Conclusie

De GratisMediator werkt net zo als een mediator die ik ken en zijn uurtarief heeft verlaagd naar slechts €75,00 (excl.BTW) en voor elk uur mediation een uur administratie in rekening brengt. Deze mediator heeft dat in de kleinste lettertjes op zijn website vermeld…..

Ter vergelijking: Ik meld u altijd voorafgaand aan het kennismakingsgesprek mijn uurtarief. Daarnaast zijn alle tarieven terug te vinden op mijn website, zonder addertjes onder het gras. Indien noodzakelijk kan een betalingsregeling worden getroffen (zonder bijkomende kosten).

Ik hecht er niet alleen aan eenduidig en transparant te zijn, ik houd u geen beloftes voor die een dubbele bodem hebben. Aan u waar u meer waarde aan hecht.

Wilt u meer informatie over mij en mijn werk? Neem eens een kijkje op mijn website: http://www.concies.nl

Of stuur mij uw vraag via deze site of email: info@concies.nl


Copyright©oncies 2015

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Alledaags, Arbeidsbemiddeling, Arbeidsmediation, Arbeidsrecht, Arbowet, Belangen, Bemiddeling, Burenruzie, Buurtbemiddeling, Co-ouderschap, Combinatiekorting, Competenties, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, conflict, convenant, echtscheiding, Eed tot geheimhoudingsplicht, Escalatie, Expertise, Familieconflict, Familiezaken, Gedragsproblemen, Geloofsovertuiging, Geregistreerd partnerschap, Gezin, gezondheidszorg, Huiselijk geweld, Huntington, Huwelijk, Informatief, Informatieplicht, Inkomensafhankelijk toeslag, Inspanningsverplichting, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Islam, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, kinderbelangen, Kinderen, Kindgebonden budget, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Marokkaanse kwestie, Mediation, Medisch handelen, Moslims, Onderhandelingen, Ondernemer, onderwijs, Ontslag, Oorlogsgeweld, Opleiden, Ouderen, Ouders, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, Persoonsgebonden budget, Principieel onderhandelen, privacy, Puberteit, publicaties, Raad van State, Rechtsbijstandverzekering, Rechtsstaat, Religie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rooms Katholieke Kerk, Rouwproces, Rugzakje, Samengesteld gezin, Scheiden, scheiding, Schoolresultaten, Schulden, Seksueel misbruik, Sociaal Juridische Dienstverlening, Spraakmakend, Standpunten, Thuis, Toekomst, Trouwen, Uitkeringen, Uncategorized, UWV, Vaststellingsovereenkomst, vechtscheiding, Verslaving, Verzekeringen, Voortplanting, vreemdgaan, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wajong, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Werkgever, Werknemer, Wmo, WWZ, Zekerheid, zorg, Zorgverzekeraar, Zorgwet en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s