NMv-ambassadeurs

De NMv, de Nederlandse Mediatorsvereniging, onderdeel van de koepelorganisatie de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), is druk bezig met het opzetten van een netwerk van ambassadeurs. Deze ambassadeurs dienen meer bekendheid te gaan geven aan het vak van de Register-mediator. Nog te vaak blijkt dat mensen geen idee hebben van wat het werk van de Register-mediator inhoudt en waarom voor een Register-mediator zou moeten worden gekozen, in plaats van voor een andere, niet-Register-mediator. Daar dienen deze ambassadeurs verandering te brengen.
Mediation bestaat in Nederland al sinds een jaar of vijfentwintig en nog steeds is het voor heel veel mensen onduidelijk wat mediation nu eigenlijk inhoudt. Dat heeft voor een deel te maken met het feit dat iedereen zich mediator mag noemen en als zodanig mag optreden. Dit heeft vaak een negatieve weerslag op de professionele mediator en dus op het vakgebied van de Register-mediator. Een echte professionele mediator is opgenomen in het register van de MfN en voldoet aan een pakket van kwaliteitseisen.

Een mediator die zich Register-Mediator mag noemen is niet alleen competent, omdat deze aan tal van beroepseisen voldoet, de Register-Mediator is bovendien erkend door de Nederlandse overheid (het Ministerie van Justitie) en heeft een beschermde status/titel. Deze staus wordt binnenkort zelfs vastgelegd in een wetsartikel. Daartoe heeft de huidige minister van Justitie Van der Steur, toen hij nog gewoon lid van de Tweede Kamer was, een initiatief wetsvoorstel ingediend.
Om in Nederland meer bekendheid te geven aan het vak van de Register-Mediator, heeft de NMv een groep van Register-Mediators bereid gevonden om het land in te trekken om bij tal van instanties langs te gaan, opdat deze meer te weten komen over mediation in het algemeen, en de kwaliteiten van de Register-Mediator in het bijzonder. Op deze wijze kan een halt worden geroepen aan de wildgroei onder mediators. Mediators die, mogelijk, goede bedoelingen hebben, maar met grote regelmaat er maar een zootje van maken. Door de wantoestanden die zij veroorzaken komen mediation en de Register-Mediators in een kwaad daglicht te staan. En daar dient hoog nodig een einde aan te komen.
Hoe herkent u de Register-Mediator? Dat is al een probleem op zich, want van zijn kostuum, haar mantelpakje of de spijkerbroek valt niet af te lezen of de mediator die u inhuurt een Register-Mediator is. Nee, een Register-Mediator zal zich als zodanig voorstellen en u de benodigde documenten overgeleggen. Een Register-Mediator is bijvoorbeeld gehouden aan gedragsregels en een Reglement. De Register-mediator valt onder een tuchtrechtregeling. Deze dient de Register-Mediator altijd aan u te overgeleggen. Op de website van de Register-Mediator kunt u de logo’s aantreffen van de NMv en de MfN. Deze zijn exclusief beschikbaar voor de Register-Mediator, maar er bestaat een kleine kans dat de beunhaas deze onrechtmatig gebruikt. Daarom doet u er goed aan om naar de website van de NMv of de MfN te gaan en daar de naam van de betreffende mediator in te vullen. Daarmee kunt u nagaan of de mediator, die u gaat inhuren, voorkomt in het Register en dus een echte is. Daarmee weet u ook zeker dat u de juiste man/vrouw hebt getroffen en u kunt rekenen op kwaliteit: deskundigheid, vaardigheid en met de juiste beroepshouding.
Kijk de komende maanden regelmatig even op mijn blog-pagina. Ik ga u op de hoogte houden van die nieuwste ontwikkelingen vanuit de NMv: de NMv-ambassadeur
U kunt een kijkje nemen op de vernieuwde publiekssite van de NMv: http://www.mediationnederland.nl

U kunt ook de mediator controleren via de MfN: http://www.mfnregister.nl

Copyright©oncies 2015

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Alledaags, Ambassadeurs, Arbeidsbemiddeling, arbeidsconflict, Arbeidsjuridisch, Arbeidsmarkt, Arbeidsmediation, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsovereenkomst, Arbeidsrecht, Arbeidsrisico's, Arbeidsvoorwaarden, Arbowet, Belangen, Belastingdienst, Belastingfraude, Bemiddeling, Burenruzie, Buurtbemiddeling, Co-ouderschap, Competenties, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, conflict, convenant, Criminaliteit, Discriminatie, echtscheiding, Eed tot geheimhoudingsplicht, Eenoudergezin, Escalatie, Expertise, Familieconflict, Familieleed, Familiezaken, Geloofsovertuiging, gemeentebeleid, Geregistreerd partnerschap, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Homofoob, Huiselijk geweld, Huwelijk, Informatief, Informatieplicht, Inspanningsverplichting, Integriteit, Internetgeneratie, Intimidatie, Intimiteit, Islam, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, kinderbelangen, Kinderen, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, maatwerk, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Marokkaanse kwestie, Mediation, Medisch handelen, Onderhandelingen, Ondernemer, onderwijs, Ontslag, Oorlogsgeweld, Ouderen, Ouderenzorg, Ouders, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Overlast, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, Pensioen, Persoonsgebonden budget, pesten, Politie, politiek, Principieel onderhandelen, privacy, publicaties, Raad van State, Radicalisering, Rechtsbijstandverzekering, Religie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rouwen, Rugzakje, Samengesteld gezin, Scheiden, scheiding, Schoolresultaten, Schulden, Seksueel misbruik, Slavenarbeid, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Spraakmakend, Standpunten, Thuis, Thuiszorg, Toekomst, Trouwen, Uitkeringen, Uncategorized, UWV, Vaststellingsovereenkomst, vechtscheiding, Verslaving, Verzekeringen, vreemdgaan, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wajong, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Werkgever, Werknemer, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wmo, WWZ, zorg, Zorgverzekeraar, zorgverzekering en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s