Een harde leerschool (3)

Het laatste deel over de misstanden bij bedrijven als Comity Cars gaat over de laatste gebeurtenissen omtrent de auto die daar is gekocht. Maar zeker ook over de kwaliteit van de keurmeesters van de RDW.

In april 2014 werd de auto op één onderdeel afgekeurd, een defecte hoes om het stuurhuis. Daarna is de auto niet meer gebruikt juist vanwege de lopende procedure en het gegeven dat hij feitelijk niet voldeed aan de minimale verkeersveiligheidsvoorschriften waarop hij was beoordeeld in de laatste APK-keuring én de afkeuring door de RDW.

Na de rechtszaak (zie deel 2) besloot mijn kennis de auto dan maar te laten herstellen en te laten keuren. En toen viel het doek. Bij een eerste controle bleek er veel meer, technisch, niet in orde te zijn dan dat redelijke wijze mocht worden verwacht. Zo bleken de herstelwerkzaamheden door Comity Cars niet te zijn uitgevoerd. Door trucjes waren de defecten verdoezeld en onttrokken aan het oog. De zogenaamde nieuwe uitlaat bleek over de volle lengte lekkage te vertonen. De vervangen achterlichten bleken lek te zijn en vol water te staan (van één dag buiten staan?). En, en nu kun je vraagtekens zetten bij de deskundigheid van de RDW-keurmeesters, de starre achteras bleek niet star te zijn (speling) en een wiel bleek niet goed aan de as vast te zitten. Gebreken die niet kunnen zijn ontstaan door stilstaan, en dus al aanwezig moesten zijn geweest bij de aankoop in 2013 en hadden moeten worden opgemerkt tijdens de meerdere APK-keuringen (3 bij Comity Cars en 3 bij de RDW).

Door deze minpunten kon de auto niet meer voor een fatsoenlijk bedrag worden verkocht. Een handelaar heeft hem uiteindelijk meegenomen. Komende vrijdag wordt de vervanger in gebruik genomen en hoopt de vrouw een nieuwe en betere tijd te krijgen met haar nieuwe karretje.

Maar zowel de malafide rol van Comity Cars en de twijfelachtige rol van de Rijksdienst voor het wegverkeer, beter bekend als de RDW, zullen nog lang echoën in haar hoofd en de rijbeleving van welke volgende auto dan ook.


Copyright©oncies 2015

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s