Griffierecht 2016 aangepast

Iedereen die in Nederland een gerechtelijke procedure start, moet griffierechten betalen. Dit zijn administratieve heffing die door de rechtbank wordt. Jaarlijks wordt deze gewijzigd, zo ook voor 2016.

Bij het indienen van stukken met betrekking tot een rechtszaak moet er bij de rechtbank een soort leges worden voldaan, een heffing. Dit wordt het griffierecht genoemd en bedraagt voor  2016 €288,-. Dit bedrag wordt door beide partijen gezamenlijk voldaan. U kunt het ook wel toegangsgeld voor de rechtbank noemen. Voor partijen die onvoldoende vermogen of inkomen hebben is dat bedrag € 79,-. Het advocatenkantoor waarmee ik samenwerk werkt vooral met gezamenlijke verzoeken, dus dat het verzoek bij de rechtbank door u samen ingediend wordt en dan moet ieder persoon de helft van het griffierecht betalen, tenzij u daar natuurlijk samen andere afspraken over maakt.


Griffierecht en TOEVOEGING

Het griffierecht bedraagt in 2016 dus € 144,- per partij. Een toevoeging is een vorm van gesubsidieerde rechtsbijstand. Wanneer u onvoldoende inkomen hebt, per 2016 zullen de normen hiervoor weer bekend worden en zijn zij op mij website http://www.concies.nl te vinden, dan komt u mogelijk in aanmerking voor deze vorm van subsidiëring en betaalt u naast een lager griffierecht ook minder voor de scheiding, dan hoeft u alleen een lage eenmalige bijdrage te betalen van € 53,- of € 105,-. In geval u recht op toevoeging heeft, dan betaalt u in 2016 €39,50 (per persoon) voor het griffierecht.Griffierecht

Griffierecht is dus de bijdrage die u betaalt wanneer u de scheidingsstukken en/of het ouderschapsplan indient bij de rechtbank. Griffierecht moet altijd voldaan worden voor uw kwestie door de rechtbank in behandeling wordt genomen. Het griffierecht wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Justitie. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat u kosten dient te maken voor opvragen van uittreksels bij de Gemeente, die moeten namelijk ook meegezonden worden bij het indienen van de echtscheidingsstukken/het echtscheidingsverzoek.

Scheiden wordt in 2016 dus weer een stukje duurder. Wanneer u uw scheiding via mij en dus mediation regelt, dan krijgt u korting. Meld in uw verzoek dat u gebruik wenst te maken van mijn diensten en dat u mij benadert nadat u dit blig hebt gelezen, dan bied ik u een aantrekkelijke korting op mijn uurtarief.


Copyright©oncies 2016

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Alimentatie, Belangen, Belastingdienst, Bemiddeling, Boosheid, Co-ouderschap, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, CONCIES-MRO, conflict, convenant, Discriminatie, echtscheiding, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s