Vandaag de dag van de liefde?

Voor miljoenen mensen op de wereld is het vandaag de dag van de liefde. Ergens in de vijfde eeuw na Christus werd Valentijn heilig verklaard en zijn ‘verjaardag’ werd vastgesteld op 14 februari. Het duurde echter nog eeuwen voordat deze dag de betekenis kreeg die het vandaag de dag heeft. Pas sinds een paar decenia wordt Valentijnsdag ook in Nederland uitbundig gevierd, ook al lijkt het erop dat het enthousiasme hiervoor wat terugloopt. Niet in de laatste plaats door de commercialisering.

En ondertussen zijn er ook heel veel stellen en stille liefdes die niets te vieren hebben. De stellen die hebben besloten hun relaties te beëindigen, er een definitieve punt achter te zetten en uit elkaar te gaan. Zij die ooit daarvoor het huwelijk met elkaar zijn aangegaan, en dit niet hebben gedaan om later te kunnen scheiden. Nee, dit zijn de stellen waartussen geen enkel gevoel van wederzijdse liefde meer aanwezig is. Wederzijdse liefde, een voorwaarde voor een liefdevolle relatie, het huwelijk. Stellen waarbij het wederzijdse gevoel is beschadigd door de problemen die er tussen hen zijn in komen te staan en die geen andere uitweg meer kunnen bedenken.

Daar waar het goed gaat in de liefde, wordt Valentijnsdag misschien gevierd met een standaard bosje bloemen of een traditioneel dineetje. Daar waar het om het werkelijk idee achter Valentijnsdag gaat, zal iemand een attentie ontvangen van een anonieme aanbidder of aanbidster. Geheel volgens het oorspronkelijke idee en volgens de oorspronkelijke traditie.
En ondertussen zijn er stellen die met verdriet kijken naar deze dag: Valentijnsdag, omdat zij moeten vechten voor het voortbestaan van hun relatie. Stellen die zich geen raad meer met elkaar weten, omdat zij ergens de onderlinge verbinding en betrokkenheid zijn kwijtgeraakt, maar nog wel heel erg veel van elkaar houden. En dan is Valentijnsdag voor hen waarschijnlijk een dag van het stille verdriet.

En misschien doen zij er goed aan om vandaag eens met elkaar aan een tafeltje te gaan zitten. Ergens in een hoekje van een restaurant of gezellig kroegje. Tegenover elkaar. Een kop koffie of een glas thee, een glaasje wijn of toch liever een pilsje erbij. En dan elkaar in de ogen kijken en die zwaar beladen woorden uitsprekend: Ik hou van jou, maar we gaan het niet redden als we er niet iemand bijhalelen die ons samen uit dit dal helpt te klimmen.


Ik wens iedereen een fijne of zeer wijze dag.


Copyright©oncies 2016

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s