We-Vibe Rave

In de Verenigde Staten, waar anders, is een vrouw uit Chicago een proces begonnen tegen de producent van een geavanceerde vibrator, de We-Vibe Rave. Zij klaagt de producent aan vanwege het schenden van haar privacy. En dat bij een apparaat waarbij de persoonlijke integriteit en intimiteit sterk aan de orde is.

  • Wat blijkt?

Het is bij deze vibrator mogelijk om hem aan te sluiten op een app, waardoor er onder meer contact en beïnvloeding van een andere partij mogelijk wordt.

Reuze leuk bedacht en ongetwijfeld fantastisch voor alle mensen die 50 shades of grey opwindend vinden, maar bij deze app blijkt dat er gegevens over het gebruik worden doorgestuurd naar de producent, zonder dat de gebruik(st)er hiervan op de hoogte is.


  • En dus….

….wordt de privacy van de gebruik(st)er geschonden. Het gaat de producent niets aan of de vibrator in een hogere, lagere, intensere of juist minder intense stand wordt gezet tijdens het gebruik. Het gaat de poducent ook niets aan of en hoeveel de (lichaams-)temperatuur om het apparaat heen stijgt en of dit in combinatie plaatsvindt met de eerder genoemde gebruiksgegevens.

Het gebruik van een vibrator is een uiterst persoonlijke aangelegenheid, ook al doen sommige vrouwen en mannen daar niet geheimzinnig over. Maar dan is het hun eigen keuze om hier informatie over te verstrekken. Ongevraagd, en dus zonder toestemming, persoonlijke informatie inwinnen, die ook nog eens te herleiden is naar de persoon, is geen gewone schending van de privacy, het is een grove schending.


  • En wat u betreft

Stel dat u in het bezit bent van dit merk en type vibrator, dan weet u nu dat uw intieme informatie over het gebruik feitelijk op straat ligt. Ook al beweert de producent dat het zorgvuldig met uw informatie omgaat. De vraag is of u dat wenselijk vindt?
Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Wanneer u het wel spannend vindt (in de lijn van die 50 tinten grijs), dan is er voor u waarschijnlijk niets aan de hand. Bent u echter gesteld op meer privacy aangaande uw intieme en persoonlijke levensstijl, dan weet u nu hoe de vork in de steel zit en weet u ook wat u beter niet kunt doen. Deze vibrator aansluiten op de app.


Copyright©oncies 2016

Over Kávéël Mediation & Relatietherapie

Op 1 januari 2024 ben ik gestopt met mijn bedrijf CONCIES mediation & relatietherapie. Niet omdat ik het niet meer leuk vind, maar omdat ik twee dagen daarvoor 67 ben geworden. Een mooi moment om het wat rustiger aan te gaan doen en dan is het verstandiger om te stoppen met mijn bedrijfje. Het begon allemaal zo: Toen ik in 2008/2009 de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Daarbij merk ik dat ik vooral een Rogeriaanse/humanistische basisvisie heb. Oftewel: ik ga uit van de mens in al zijn verscheidenheid, en het is niet aan mij om daarover te oordelen. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. Echter, ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang en aanvaardbaar is. Maar ik ben absoluut niet Roomser dan de paus. Dus ook ik vlieg wel eens uit de bocht. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond (thesis: Scheiden en relatieproblemen bij Moslims) en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Naast als mediator ben ik inmiddels een kleine 16 jaar werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uitziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer de Transactionele Analyse, Systeemtherapie, Gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Opnieuw: Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Mogelijk kan ik nog iets voor u betekenen. Schroom niet om contact met mij op te nemen. Nieuwsgierig naar meer informatie? Mail mij: kaveel@kpnmail.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op We-Vibe Rave

  1. olivia479 zegt:

    haha, leuk geschreven!

Plaats een reactie