GEZONDHEID/HYGIËNE: “Antibacteriële zeep en nog meer”, dames

Op 21 december 2016 kwam dan eindelijk de Gezondheidsraad met een advies aangaande het gebruik van antibacteriële zeep. Opmerkelijk, omdat het toch al bizar was dat de producenten van deze middelen überhaupt al reclame mochten maken en dan met name op tv. En plotseling is dit hot news.


Het is namelijk vanaf het begin af aan al bekend dat deze producten ronduit schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Het doden van micro-organismen is per definitie het beschadigen van de biosfeer, omdat het doden van de micro-organismen ook impliceert dat de micro-organismen die wij nodig hebben om onze biosfeer leefbaar te houden worden gedood. En dat terwijl de meer schadelijke micro-organismen niet worden uitgeschakeld, omdat zij vaak resistent zijn of sneller kunnen herstellen doordat er onvoldoende of geen vijandige micro-organismen voor hen aanwezig zijn, waardoor er minder ruimte is voor de ons gunstig gezinden.

Feitelijk zijn deze middelen ongezond en levensbedreigend voor de biosfeer.

Maar, wat is er nog meer? Met name voor vrouwen zijn er nog schadelijke producten in omloop. En dat zijn de zogenaamde intiem-producten. Deze verstoren het normale vaginale klimaat. Ook hier wordt de natuurlijke afweer verstoord. Het is dus een kwestie van tijd voordat ook hiertegen een waarschuwing zal uitgaan. En dat jaren nadat ik hierover heb geschreven in eerdere blogs.

Dus dames, gooi die troep in de container en laat uw lichaam het weer zelf in balans brengen. En is het een keer niet in orde: raadpleeg dan uw huisarts of herstel de zuurgraad zelf (een beetje yoghurt doet al wonderen).


Onze leefomgeving is in een zeer wankel evenwicht. Laat die zijn werk doen en verstoor het niet doordat producenten van hygiënische middelen u anders willen doen geloven.

Is dit geen prachtig voornemen voor 2017 en de jaren die daarop volgen?


Copyright©oncies 2017

Over Kávéël Mediation & Relatietherapie

Op 1 januari 2024 ben ik gestopt met mijn bedrijf CONCIES mediation & relatietherapie. Niet omdat ik het niet meer leuk vind, maar omdat ik twee dagen daarvoor 67 ben geworden. Een mooi moment om het wat rustiger aan te gaan doen en dan is het verstandiger om te stoppen met mijn bedrijfje. Het begon allemaal zo: Toen ik in 2008/2009 de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Daarbij merk ik dat ik vooral een Rogeriaanse/humanistische basisvisie heb. Oftewel: ik ga uit van de mens in al zijn verscheidenheid, en het is niet aan mij om daarover te oordelen. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. Echter, ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang en aanvaardbaar is. Maar ik ben absoluut niet Roomser dan de paus. Dus ook ik vlieg wel eens uit de bocht. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond (thesis: Scheiden en relatieproblemen bij Moslims) en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Naast als mediator ben ik inmiddels een kleine 16 jaar werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uitziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer de Transactionele Analyse, Systeemtherapie, Gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Opnieuw: Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Mogelijk kan ik nog iets voor u betekenen. Schroom niet om contact met mij op te nemen. Nieuwsgierig naar meer informatie? Mail mij: kaveel@kpnmail.nl
Dit bericht werd geplaatst in A-sociaal, Aanvullende verzekering, Agressie, Alcoholmisbruik, Alledaags, Angst, Anti-sociaal, Bemiddeling, Bezorgdheid, Burenruzie, Buurtbemiddeling, conflict, Criminaliteit, Escalatie, Familieleed, Gedragsproblemen, gemeentebeleid, Geweld, gezondheidszorg, Huiselijk geweld, Informatief, Intimidatie, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, Lichamelijk lijden, Mediation, Medisch handelen, Ouderenzorg, politiek, Puberteit, Relatieproblemen, Respect, Spraakmakend, Terreur, Uncategorized, Vuurwerk, Waarden en normen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie