KINDERMOORD als gevolg van godsdienstwaan en ander waandenken

Het Nieuwsblad  en de website HNL.be (B) melden op woensdag 8 februari 2017 de volgende twee voorbeelden van kindermishandeling (ook door de moeder) met gruwelijk rollen voor IS en een pleegvader. Kindermishandeling waarin godsdienstwaan een hoofdrol speelt en een voorbeeld waarin waardenken van grote invloed is geweest.


 • Citaat 1: godsdienstwaan

“Faten (10) stierf een gruwelijke dood nadat ze “gebeten” werd door een middeleeuws marteltuig. Dit als straf omdat ze haar huis in Mosul (Irak) eventjes had verlaten.
De moeder van het meisje werd na het incident voor een ultimatum gesteld door de moraalpolitie van ISIS: ofwel zouden ze haar dochtertje straffen, ofwel mocht zij de straf op zich nemen. De vrouw koos voor de eerste optie. Ze dacht namelijk dat het om menselijke beten ging, vandaar dat ze haar dochter de straf liet ondergaan.

De tienjarige Faten werd gemarteld enkel en alleen omdat ze tijdens het kuisen (schoonmaken, red.) even naar buiten gestapt was. Vrouwen mogen hun huis namelijk niet alleen verlaten volgens de strikte fundamentalistische regels in het Iraakse Mosul.

Leden van de vrouwelijke al-Khansa brigade martelden het jonge meisje om deze misstap voor de ogen van haar moeder met een bijtend marteltuig. Net zolang tot Faten volgens een getuige uiteindelijk doodbloedde.

Faten is lang niet het enige slachtoffer van de moraalpolitie in Irak. Sinds Mosul in 2014 onder het bewind van ISIS kwam te staan worden vele jonge vrouwen geviseerd (kritisch bekeken en beoordeeld, red.) en mishandeld door de brigade. Zo stierf een vrouw die haar sluier gewoon even optilde aan de gevolgen van 30 zweepslagen.”

(Einde citaat 1)

  Een tweede schrijnend voorbeeld werd gepibliceerd door HNL.be en betrof een geweldadige dood in het weekeinde van 4 en 5 februari 2017, wat zich in Frankrijk afspeelde:


  • Citaat 2: waandenken

  Yanis (5) had in bed geplast, zijn stiefvader strafte hem. Het werd zijn dood.

  Frankrijk is geschokt door de dood van een vijfjarige jongen die levenloos werd aangetroffen in de buurt van een kanaal vlak bij de Belgische grens. Yanis droeg enkel sokken en een onderbroekje en leek het hoofd ingeslagen. Zijn stiefvader is aangehouden. Die strafte het kind omdat hij in zijn bed had geplast. De moeder van het kind blijft haar partner verdedigen en voert aan dat die haar kind strafte “voor zijn eigen goed”.

  Yanis werd maandag rond kwart voor drie ’s nachts aangetroffen op 200 meter van het huis van zijn 30-jarige stiefvader en zijn 22-jarige moeder in Aire-sur-la-Lys, in het departement Pas-de-Calais. Dat meldt de krant Le Parisien. Volgens La Voix Du Nord woonde het werkloze koppel echter niet meer samen. De twee trouwden in 2015 en hebben geen andere kinderen.

  – Gebroken neus

  De politie werd door de vader gealarmeerd. Hij verklaarde dat hij het kind bewusteloos had aangetroffen. De hulpdiensten vermoedden dat het kind aan een hartaanval bezweek, de autopsie wees op een overlijden door hoofdverwondingen.

  Op verdenking van geweldpleging met de dood tot gevolg werden de ouders opgepakt en ondervraagd in Saint-Omer. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek had de jongen een gebroken neus en vertoonde hij sporen van eerdere verwondingen.
  “Als straf omdat hij in bed had geplast, moest het kind middenin de nacht naar buiten”, aldus openbaar aanklager Patrick Leleu van Saint-Omer. 

  – Gevolgd op fiets

  Uit de autopsie bleek dat het kind overleed aan een reeks hoofdverwondingen. Volgens de politie volgde de stiefvader het kind op zijn fiets toen hij de kleine Yanis dwong buiten te gaan lopen. 

  Het was de stiefvader die verklaarde dat Yanis aan bedplassen leed en dat hij na zo’n incident het kind strafte door hem te dwingen buiten rond het huis te lopen. 
  La Voix du Nord sprak met een buurvrouw van het koppel, die verklaarde dat ze nooit discussies, ruzies of gehuil van de jongen had gehoord. 
  Familieleden van Yanis hebben inmiddels een Facebookgroep opgericht ter nagedachtenis van het kind. Daar wordt ook gevraagd geld te schenken voor de begrafenis. Volgens Le Figaro is die pagina het initiatief van de oom en tante van de biologische vader van het kind.”

  (Einde citaat 2)

   Het trieste van de eerste gebeurtenis is dat de beeldvorming van de islam hierdoor mede  wordt bepaald. De gruwelijke interpretatie en indoctrinatie die uit dit handelen voortvloeit is echter geen gemeengoed in de islam, ook al gaan er de laatste tijd steeds meer beweringen rond dat een groot deel (meer dan 70%) van de moslims achter een meer fundamentalistisch gedachtengoed zijn gaan staan. De islam is in haar basis kindvriendelijk (hoewel ook hier de interpretatie en indoctrinatie er aan bijdragen dat er significant onderscheid wordt gemaakt tussen jongens en meisjes, waarbij de jongens er beter af komen). Godsdienstwaan schaadt de mens en de goede kanten van de religie.

   Maar ook waandenken over waar grenzen liggen of wat nodig is om een kind op te voeden leidt tot excessen. Kinderen zijn dan het slachtoffer huiselijk geweld. De opvoeders denken juist te handelen en gaan steeds verder in hun repressieve handelen (in Rusland is deze week zelfs een wet aangenomen die het ouders toestaat hun kinderen te slaan, en zij mogen daarbij zelf bepalen hoe hard er mag worden geslagen), en soms leidt dit tot de dood. De waangedachten geven de ouders ook de rechtvaardiging voor hun handelen, waardoor zij niet weten hoe fout zij feitelijk bezig zijn. Waandenken schaadt meer dan je lief is, maar is niet zomaar te controleren wanneer dit een psychotisch karakter heeft.


   Hoe dan ook, de universele rechten van de mens, en hier met name die van het kind, worden niet gerespecteerd. De religieuze of eigen normen en waarden worden tot in het extreme aangehouden en maatschappelijk en politiek vaak ook nog eens gerechtvaardigd. Zeker wanneer het handelen voortkomt uit overtuigingen. En laten we geen boter op ons hoofd hebben. Ook in Nederland is deze trend van denken zichtbaar. De opvattingen en overtuigingen van veel maatschappelijk en politieke partijen zijn vergelijkbaar, maar dan zijn anderen het lijdend voorwerp. Levensovertuigingen zijn gericht op andersdenkenden of mensen met andere overtuigingen. Het gaat zelfs zover dat deze centraal staan in het debat dat wordt gevoerd in het kader van de verkiezingen over 5 weken. Vanuit dat gezichtspunt bezien (vanuit IS en de fundamentalistische moslims) komen deze opvattingen en overtuigingen overeen met die van hen die door zijn geslagen in het extremisme, maar dan vooral tégen hen (hún geloof/waangedachte) zijn gericht. De samenleving sluit haar ogen voor deze vormen van kindermishandeling en laat de verantwoordelijkheid liggen door deze te negeren.   Misschien iets om over na te denken, want u had eerder kunnen ingrijpen!

   Bel: 0800-2000 (Veilig Thuis), dat kan anoniem.


   Copyright©oncies 2017


   Nagekomen citaat op 12-2-2017 op AD.nl

   Hond houdt peuter in leven nadat moeder hem achterlaat in vrieskou

   Een hond heeft een Russische peuter gered door het jonge baasje met zijn lichaam te verwarmen, nadat zijn moeder hem in de vrieskou had achtergelaten in een onverwarmde veranda in Zuid-Siberië.
   De peuter werd in januari gevonden door de buren, maar het verhaal kwam pas vrijdag aan het licht. Dat meldt de Siberian Times.

   De temperatuur daalde die nachten in Siberië naar de min twintig graden, maar de hond bleef het jongetje met zijn vacht verwarmen. Na twee dagen werd de jongen gevonden door de buren, maar op dat moment was de knul ondanks de bescherming van zijn hond al zwaar onderkoeld. De jongen verblijft nog in het ziekenhuis.

   De peuter dankte zijn leven aan de hond, volgens de plaatselijke politie. Zonder de bescherming van de hond had hij het niet overleefd. De hond wordt inmiddels door de dorpelingen als ‘held’ en ‘redder’ geprezen. 

   De moeder van de peuter dook pas vier dagen later op, nadat het kind in januari was gevonden. De vrouw is aangeklaagd voor het opzettelijk achterlaten van haar kind en riskeert niet alleen een gevangenisstraf, ze willen haar ook onttrekken aan de ouderlijke macht.
   Het houdt nooit op….

   Over CONCIES | mediation | relatietherapie

   Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
   Dit bericht werd geplaatst in A-sociaal, Afslachten, Alledaags, Angst, Anti-sociaal, Bedreiging, Bemiddeling, Bezorgdheid, Boosheid, Christendom, conflict, Criminaliteit, Discriminatie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

   Geef een reactie

   Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

   WordPress.com logo

   Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

   Google photo

   Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

   Twitter-afbeelding

   Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

   Facebook foto

   Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

   Verbinden met %s