Soms moet een boom flink worden gesnoeid om weer prachtig uit te lopen

Vorige week werd ik gebeld door de directeur van mijn beroepsorganisatie, de NMv. Mij werd een besluit van het bestuur van de vereniging toegelicht, een besluit waarover ik met het bestuur van mening verschilde. In de kantlijn daarvan werden nog andere zaken besproken, onder meer het vraagstuk over het in de markt zetten van mediation -als alternatief voor rechtspraak- en mediators -het kwaliteitsvraagstuk dat ik al in eerdere blogs ter discussie had gesteld-. Er was een tweede gesprek nodig om elkaar te vinden en tot wederzijds begrip te komen.


  • Kandelaberen

In de titel van dit blog geef ik aan dat het voor een boom soms heel gezond is wanneer deze drastisch wordt gesnoeid in de kroon. Dat wordt ook wel kandelaberen genoemd (zie foto). Met kandelaberen wordt getracht de boom weer in evenwicht met zichzelf te brengen. Soms is een boom topzwaar, soms zijn zijtakken uitgegroeid tot een omvang die de boom uit zijn evenwicht haalt. Het grote doel is het behoud van de nog gezonde boom.


Bij kandelaberen wordt de complete kroon van de boom verwijderd, vaak totdat alleen de stam en enkele hoofdtakken, met een enkele verdere vertakking, over zijn. Vanuit deze kale stompen groeien weer nieuwe scheuten en zijscheuten en uiteindelijk is er een gezonde- en weer in balans zijnde boom. Naast het kandelaberen onderzoekt een deskundige ook de voedingsstromen in de boomstam. Voorzien de wortels nog in de voedingsbehoefte van de boom of dienen er te worden afgesneden om aan de andere of nieuwe kwaliteit van de behoefte van de boom te kunnen voldoen.


  • Kandelaberen van de mediationboom

….en dat is wat ik voor ogen heb bij mediation in Nederland. Niet om de mediationboom om te kappen, zichzelf te laten verstikken of zich zodanig te laten ontwikkelen dat-ie toch een keer om gaat. Nee, de mediationboom in Nederland is aan een flinke revisie toe. Mediation in Nederland heeft na al die jaren, waarin tal van mensen zich hiervoor uit hun naad hebben gewerkt, nog altijd geen status, geen eigen smoel. Mediation is nog teveel gebaseerd op de oude fundamenten, en die stammen uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. Maar we leven in 2017 en hebben te maken met compleet andere omstandigheden, behoeften, vraagstukken én technologieën. We hebben te maken met compleet andere mensen, met andere mentaliteiten en gedrag (vergelijk de KingKong-films uit die tijd maar eens met die van 2017). En daarom is kandelaberen in de wereld van de mediator, van de mediationboom, zo belangrijk geworden. En kandeleberen op zich is niet meer voldoende. In mijn optiek zullen ook de wortels van de boom moeten worden hersteld, wil de mediationboom, na het kandelaberen, uitgroeien tot een boom die volwaardig deel uitmaakt van het bos. Het bos van de sociaal juridische dienstverlening, want dat is het gebied waarin mediation thuis hoort, maar nog altijd niet thuis is.


  • Mogelijkheden

De beroepsvereniging, de NMv, heeft een Raad van Advies ingesteld. Een groep van vijf mensen, gedeeltelijk met een mediationachtergrond, die het bestuur dient te voorzien van advies met betrekking tot de te varen koers voor e toekomst. Hieraan heb ik in februari al aandacht besteed. Aan het einde van dit blog som ik een aantal punten op. Ik stel:

“Dus….begin aan de wortels.”

  1. Begin met het opstellen van specifieke beroepscriteria (een keurmerk), in de vorm van competenties (deskundigheid, vaardigheid en beroepshouding) voor dé bekwame en bevoegde mediator.
  2. Schaf álle ‘huiskamer’-opleidingen af en ontwikkel opleidingscurricula, gebaseerd op de specifieke beroepscriteria, voor het MBO, HBO en WO. Maak onderscheid in het opleidingsniveau en de bekwaamheden en bevoegdheden van mediators. Differentieer! Ontwikkel specialismen!
  3. Bed mediation in in de Nederlandse samenleving door het vakgebied van de mediator te profileren, het zichtbaar maken van de waarde die mediation heeft voor deze samenleving. Met name met betrekking tot de doelen die met gespecialiseerde mediators kunnen worden gerealiseerd.

“Juist in deze tijd van polarisatie kan mediation een prominente rol spelen in het oplossen van conflicten en juridische disputen.”
In dit blog wil ik dat verder aanvullen met:

  1. Ontwikkel niet alleen eigen criteria voor de bekwame en bevoegde mediator, maar koppel daar een strikt NMv-Registersysteem aan. Deze Registermediator kan vervolgens worden opgenomen, zonder aanvullende toetsing, in het MfN-register.
  2. Stel werkgroepen aan met deskundige leden. Daar lopen er genoeg van rond onder de aangesloten leden. Vergoed hun onkosten, want dat laat zien dat het meer is dan gewoon vrijwilligerswerk. Laat hen vrij denken en maak gebruik van hun creativiteit en inventiviteit, hun innovatieve vermogens.
  3. Verlicht de kroon door eerst te snoeien in het register en hanteer een zwaardere selectieprocedure. Zo kunnen, om te beginnen, de huidige leden alleen in dit register worden opgenomen wanneer zij een onderneming (KvK inschrijving) hebben waarin zij mediation bedrijven en voldoen aan de fiscale criteria die daaraan worden gesteld; het daadwerkelijk voeren van een onderneming.
  4. Het in de toekomst worden ingeschreven in het NMv-register is verder aan hen voorbehouden die aan de specifieke criteria voldoen. Niet door het doorlopen van een procedure die vergelijkbaar is met de huidige, maar doordat zij een geaccrediteerde opleiding hebben afgerond aan een ROC, een Hogeschool of een universiteit. Alleen zij kunnen zich registermediator van het NMv noemen. En dat register is niet alleen een kwaliteitsmerk, het is allereerst een keurmerk: Hét mediationkeurmerk is het NMv-keurmerk, serieuzer en vakgerichter dan dat van de MfN. Gericht op bekwaamheden en bevoegdheden, tot uitdrukking komend in hun specialismen. Net als advocaten en psychologen hun eigen keurmerken hebben.

Het doorlopen van een geaccrediteerde opleiding leidt tot natuurlijke selectie. Alleen zij die met hart en ziel het vak van mediator wensen in te vullen zullen aan alle eisen voldoen. Jaarlijks starten honderden studenten een beroepsopleiding en minder dan 20 procent van hen haalt daadwerkelijk de eindstreep. Masr dat zijn dan wel de bekwamen en bevoegden beroepsbeoefenaren. Zij die gedreven zijn om hun vak, met liefde en passie, in te vullen. En dat levert zo ontzettend veel op voor de samenleving. Zij zijn de jonge uitlopers aan de mediationboom.

Het kost tijd om dit kandeladeerproces te doorlopen, maar als je nergens aan begint dan kom je er zeker niet. En langer uitstel is alleen nog maar verder achterop raken. We hebben al veel in te halen, maar rijden nog niet achteraan. En daar ligt een kerntaak voor de beroepsvereniging, die -wat mij betreft- ook de belangenvereniging is.
Copyright©oncies 2017
Voor hen die het blog uit februari nog eens in zijn geheel willen lezen: https://concies.wordpress.com/2017/02/19/waarom-is-de-nasmaak-zonder-dat-warme-gevoel-en-zo-zuur/

Over CONCIES | mediation | relatietherapie | onderwijsdiensten

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn roots, mijn persoonlijke ‘zijn’, in het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij het beste is. Tijdens mijn werk als mediator ben ik, als vanzelf, steeds vaker ook relatietherapieën gaan doen. Dat doe ik de laatste jaren zelfs meer dan mediation (gemiddeld 35 per jaar). En alle mensen, nou ja alle, laat ik zeggen: ruim 99,5% van mijn cliënten is enthousiast en 97,5% is zeer tevreden over mijn werk voor hen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik ben een MfN-Registermediator, was een rechtbankmediator, en werkte op basis van toevoeging (vaak op verzoek van het Juridisch Loket). Maar de baten dekten niet langer de kosten. Tja, en ook mijn brood smaakt beter met een laagje boter en beleg. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Bovendien heb ik post-HBO neurologie gestudeerd. Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR (MfN) > ARBEIDSMEDIATOR (MfN) Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS - EXPAT Naast als mediator ben ik ook werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl Mijn levensmotto: Wat niet gezegd wordt, bestaat niet.
Dit bericht werd geplaatst in Alledaags, Ambassadeurs, Auteursrechten, Balans, Bekwaam, Belangen, Belangenbehartiging, Bemiddeling, Bevoegd, Competenties, Expertise, Fiscus, HBO, Informatief, Initiatiefwetsvoorstel mediation, Juridisch, Kandelaberen, Keurmerk, Keurmerk mediation, Kwaliteitskeurmerk, LinkedIn, maatwerk, Masteropleiding Mediation, MBO, Mediation, Mediationopleiding, Mediatorsfederatie Nederland, MfN, ministerie, Nederlandse Mediators vereniging, NMI, NMv, Ondernemer, Ondernemerschap, onderwijs, Opleiden, overheidsbeleid, politiek, Principieel onderhandelen, Raad van State, Rechtsbijstandverzekering, Scholing, Sociale media, Spraakmakend, Standpunten, Startkwalificatie, Toekomst, Trainingen, Uncategorized, Universiteit, Vakbekwaam, vereniging, Verzekeringen, Week van de Mediation en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s