Spanning door aanhoudende crisis?

Regenachtige dagen aan het begin van de herfst, maar niet voor iedereen zijn dit dagen om van te genieten. Nog steeds heerst in veel gezinnen spanning vanwege de economische crisis van een paar jaar geleden. Daar heerst het gevoel van teleurstelling, verbijstering, verslagenheid en van ontreddering, omdat men daar nog steeds dient te leven met de gevolgen van de economische crisis.
Het nieuws luidt dan wel dat het economisch beter gaat, maar de mensen die thuis zitten, als gevolg van de crisis, hebben nog geen zicht op verbetering omdat er nog steeds geen arbeidsplaatsen voor hen vrijkomen. En als ze al vrijkomen, dan zijn het flexbanen waar geen enkele garantie aan is verbonden voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

En daar zit je dan. Al maanden, zo niet jaren, zit je thuis zonder werk. Je handen jeuken om weer aan de slag te gaan. Je hebt zoveel te bieden. Je bent goed in je werk, je bent deskundig, en je hebt de nodige ervaring. Wat zou een werkgever zich nog meer kunnen wensen?

Maar je kunt nergens terecht. Je maakt je druk om de kleinste dingetjes en het gebeurt je ook steeds vaker dat je gezin hiervan de dupe is. En dan wordt het hier nog mild beschreven. Bij tijd en wijlen zou je het liefst je frustraties botvieren door met iets te gooien of aan gruzelementen te slaan. Om dat te voorkomen, als je dat nog steeds is gelukt, ga je maar even de deur uit of pak je dat pilsje maar.
Nee, thuiszitten is allang geen lolletje meer.

Tot overmaat van ramp begint je partner ook nog eens te zeuren. Die is het zat dat jij je zo gedraagt. Je bent toch niet de enige die het moeilijk heeft. Hierdoor lopen jullie onderlinge spanningen verder op en de relatie heeft het zwaar te verduren.

En dan de kinderen (als die er zijn). Het is te merken aan hun resultaten op school dat het thuis niet goed gaat. De veilige thuishaven is ingeruild voor een stresshok. Het is dat ze geen andere keuze hebben, anders hadden ze dit met genoegen vervangen door het veel prettiger klimaat bij een vriend of vriendin. Thuiskomen betekent voor hen een einde aan de rust. Zelfs op school is nu fijner.

Je loopt je de afgelopen weken af te vragen of je iets aan de situatie kunt veranderen. Maar ja, hoe doe je dat? Waar moet je beginnen? Kan je dat wel? Wie zou je kunnen vragen je te helpen? Je hebt nog nooit hulp nodig gehad en dan zou je die nu moeten vragen? Heb je daar genoeg geld voor, want je weet dat het je geld gaat kosten zonder dat je zeker weet dat het je ook gaat lukken?

Pfffff, uitzichtloos. Geen doel meer om je op te richten…. Alleen dat donkere uitzichtloze gat?

Laat mij jou helpen.
Eerst alles op een rijtje zetten en vooral eerst thuis orde op zaken stellen.
Een goede sfeer, en vooral een goede relatie met iedereen in huis, is al een hele vooruitgang. Een investering van een of twee gesprekken, want jullie zijn elkaar nog niet kwijt. Op zich een goed teken, of een strikte noodzaak en veroordeling omdat er geen alternatieven zijn?

Ik kan jullie helpen.

Over de kosten worden we het wel eens met elkaar.
Bel me en ontdek wat jou/jullie mogelijkheden zijn en begin vandaag nog aan een zonnige toekomst, want hoe shit het weer vandaag ook mag zijn….morgen kan de zon weer schijnen.

Op de bank blijven zitten, je meer kloten en afgedankt voelen, en je daarbij neerleggen, is toch niet het door jou gewenste toekomstbeeld? Ik hoor graag van je.

Ga voor meer informatie naar http://www.concies.nl en zet vandaag nog de eerste stap naar een beter thuis.

Copyright©oncies 2017

Over CONCIES | mediation | relatietherapie | onderwijsdiensten

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn roots, mijn persoonlijke ‘zijn’, in het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij het beste is. Tijdens mijn werk als mediator ben ik, als vanzelf, steeds vaker ook relatietherapieën gaan doen. Dat doe ik de laatste jaren zelfs meer dan mediation (gemiddeld 35 per jaar). En alle mensen, nou ja alle, laat ik zeggen: ruim 99,5% van mijn cliënten is enthousiast en 97,5% is zeer tevreden over mijn werk voor hen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik ben een MfN-Registermediator, was een rechtbankmediator, en werkte op basis van toevoeging (vaak op verzoek van het Juridisch Loket). Maar de baten dekten niet langer de kosten. Tja, en ook mijn brood smaakt beter met een laagje boter en beleg. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Bovendien heb ik post-HBO neurologie gestudeerd. Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR (MfN) > ARBEIDSMEDIATOR (MfN) Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS - EXPAT Naast als mediator ben ik ook werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl Mijn levensmotto: Wat niet gezegd wordt, bestaat niet.
Dit bericht werd geplaatst in Alledaags, arbeidsbemiddeling, arbeidsconflict, Arbeidsmediation, Bemiddeling, Familieconflict, Familiezaken, Informatief, Juridisch, kinderbelangen, Mediation, Relatiebemiddeling, relatietherapie of nie, scheiding, Spraakmakend, Uncategorized, Werkeloos en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Spanning door aanhoudende crisis?

  1. Mathijs zegt:

    Bedankt voor het delen van dit artikel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s