Is er wat anders dan?

Op de basisschool van onze kinderen scheidde twee jaar geleden de juf van groep zes. Niets bijzonders zou je zo zeggen in eerste aanleg. Er scheiden in ons land wel vaker juffen die werkzaam zijn op een basisschool, en de kans dat dit een juf is van groep zes is één op acht. Toch? Dat de juf zelf moeder is van kinderen, is evenmin iets bijzonders. Die kans is zelfs groter, namelijk 50%. Wat maakte deze scheiding dan anders?

Op dezelfde school had een echtpaar drie kinderen zitten. Een van die kinderen zat in de klas van juf Jeanet, de juf die was gescheiden. Opnieuw niets bijzonders, want de juf had zo’n 25 leerlingen in haar klas. Geen tweelingen, dus deze ouders ‘deelden’ de juf met nog eens 24 andere. Wat maakte deze ouders dan anders?

Ruim een jaar na de scheiding van de juf, scheidden ook de ouders van het kind dat bij de juf in de klas zat. Een scheiding die op het schoolplein tot veel roddels en achterklap leidde. Het echtpaar stond bekend als ideaal stel. Hun levensstijl en levensvisie werd door velen gewaardeerd. Sommige andere ouders zagen hen als voorbeeld voor zichzelf en hun kinderen. De school was ook zeer te spreken over het echtpaar. Ze waren beiden heel betrokken bij de school en verleenden veel hand- en spandiensten. Dat deden wel meer ouders, maar deze twee waren toch wel anders.

Niet lang na de scheiding van de ouders trok de juf in het huis van de ouders. Daar startte zij een nieuw leven, een nieuwe liefde. Haar kinderen en de drie kinderen van het echtpaar konden het prima met elkaar vinden en er ontstond een nieuw harmonieus gezin. Een samengesteld gezin. Een gezin dat de kroon op haar bestaan kreeg toen de nieuwe ouders met elkaar trouwden. Niets bijzonders, zou u zo kunnen zeggen. Er vormen zich wel vaker nieuwe gezinnen, samengestelde gezinnen, voortkomend uit gescheiden ouders. Wat maakte dit huwelijk dan anders?

Het nieuwe huwelijk vond plaats tussen de juf en de vrouw uit het ouderlijk echtpaar. Op zich niets bijzonders. De juf bleef juf en de ouder bleef ouder, ook toen haar derde kind bij juf Jeanet in de klas kwam zitten. Niemand op de school, en geen van de ouders, maakte ook maar ergens bezwaar tegen of vond de situatie ongewenst of fout. Wat het wel bijzonder maakt, is het feit dat je als vrouw in Miami een stuk slechter uit bent als je met een andere vrouw trouwt en les geeft op een basisschool….

Hoe triest en bekrompen is het in de Verenigde Staten. Hoe discriminerend is men daar nog altijd tegenover homoseksuele mensen, mannen én vrouwen. Gelukkig is het op deze basisschool geen punt, maar ook in Nederland hebben homoseksuelen het niet overal gemakkelijk. Ook in Nederland zijn er christenen en moslims die vanuit hun geloofsovertuiging discrimineren en voor ontslag gaan wanneer blijkt dat een leerkracht homoseksueel is. En als dit niet aan de orde is, dan pronkt men bewust met de tolerantie. Kijk ons eens goede medemensen zijn, is dan het geluid dat je hoort.

Voor juf Jeanet veranderde er niets op school. Niemand behandelde haar anders. Niemand vond het bijzonder of afwijkend dat zij een lesbische relatie kreeg met een ‘perfecte moeder’ uit een perfecte man-vrouwrelatie. Niemand die zich op de borst klopte. Niemand die daarover roddelde. Eigenlijk kon je stellen dat niemand onderscheid maakte…..

Copyright©oncies 2018

Op 21 februari trof ik vervolgens dit alleszeggende artikel aan op het internet: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/21/suitsupply-verliest-duizenden-volgers-door-zoenende-mannen-a1593132

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s