Recidive…..kindmisbruik

Vrolijk rende het meisje voor mij langs. Hooguit 80cm hoog, haar blonde haren in twee vlechtjes. Haar voetjes in twee rode laarsjes van de HEMA. Amper een jaar of vier jaar oud en met een stralende hartveroverende lach.
Naast mij zat haar moeder. Met een zucht zette zij haar koffie neer: “Dan maak jij de wereld attent op de Dag van het Misbruikte Kind, en dan denk jij dat je iets goeds doet?” Er klonk een toon van kwaadheid, irritatie, hoon en een verwijt door in haar stem. Daar kon ik het dan mee doen. Ze stond op en liep weg.
Na een half uur kwam zij weer naast mij zitten en verontschuldigde zich. Haar opmerking was minder persoonlijk bedoeld, dan dat het had geklonken.

  • Het verhaal van een moeder die zelf ook slachtoffer was

Nog geen vijfentwintig jaar geleden, zij was toen een jaar of negen, had zij in bed bezoek gekregen van haar dronken vader. Hij was bij haar in het te grote bed gekropen. Een bed dat zij de week daarvoor had gekregen, omdat zij voor haar oude bedje te groot was geworden. Haar vader en moeder hadden tegen haar gezegd dat zij nu een grote meid was en daarom een groter bed moest hebben.

Vanaf die dag was er veel in haar leventje veranderd.
Haar vader had haar de voorgaande jaren zelden naar bed gebracht. Nu hielp hij haar met naar bed gaan en had haar elke avond onder de douche ingezeept. Aanvankelijk was zij een beetje verbaasd geweest, maar haar moeder had gezegd dat papa nu eerder uit zijn werk thuis was en het leuk vond om haar weer naar bed te kunnen brengen.
Hoe vreemd zij het eerst ook had gevonden, bij haar moeder ging ze allang alleen onder de douche, zij had het toch wel lief van hem gevonden dat hij haar naar bed bracht.
Ze had totaal niets achter zijn zorgzaamheid gezocht. “Dat doe je toch niet als negenjarig kind?” Na een paar dagen was hij met haar onder de douche gegaan. Als zij naar boven werd gestuurd door haar moeder, om te douchen en naar bed te gaan, had hij er steeds al onder gestaan. Hij had haar elke keer gezegd dat zij er wel bij mocht komen. Zonder enige gene of terughoudendheid, in al haar kinderlijke onschuld, had zij haar kleren uitgetrokken en was bij hem gaan staan. Hij had haar keer op keer helemaal ingezeept en extra aandacht aan haar billen en plasser besteed. Ze had gedacht dat hij dat deed, omdat zij het zelf blijkbaar niet goed genoeg had gedaan. Dat hij dan steevast een licht erecte penis had gekregen had zij wel gezien, maar verder niets achter gezocht. Ze wist toen nog niet wat een erectie was, dat ontdekte zij pas jaren later.

Maar goed, de week was verstreken en nu lag hij naast haar in bed. Ze had eerst niet gemerkt dat hij er lag, maar was wakker geworden omdat zij voelde hoe hij aan haar was gaan zitten. Hoe hij haar buik en borstkastje streelde. Over haar tepeltjes was gegaan en haar haar onderbroek had laten uittrekken. Hij had haar billen gestreeld en uiteindelijk had hij haar geslacht betast. Ondertussen had hij haar lieve woordjes in haar oren gefluisterd en gezegd dat hij heel veel van haar hield. Hoe goed zij voor hem moest zijn en hem gelukkig kon maken door er met niemand verder over te praten. Dan was zij zijn liefste dochter. Al zo groot voor een groot bed.
Hij had haar meteen die nacht seksueel misbruikt en meerdere keren verkracht. Ze herinnerde zich de pijn en het geweld nog, als de dag van gisteren.
Het misbruik had zeven jaar geduurd. En bijna elke nacht was het raak geweest. Zij had uren liggen huilen. Maar, ze kon en mocht er met niemand over praten.
Tot de dag waarop zij van huis was weggelopen en er nooit meer naar terug was gegaan.
Zij verweet haar beide ouders dat zij haar dit hadden aangedaan. Haar moeder moest het hebben geweten en had niet ingegrepen.
“Hoewel, niet helemaal nooit, hè.”

Na de geboorte van hun dochtertje had haar toenmalige vriend tegen haar gezegd dat haar dochter toch ook een opa en oma nodig had. Zijn ouders waren er niet meer, waren verongelukt, en ze had toch ook recht op een opa en oma.
Zij had toen al zo’n vijftien jaar geen contact met haar ouders gehad en hij had hen al gebeld. Haar ouders waren erg blij geweest en geleidelijk aan was het contact hersteld. Het ging echt goed en haar vader en moeder hadden zich als ware grootouders over hun kleinkind ontfermd.
Vlak voor de zomervakantie was het uitgegaan met haar vriend. Sindsdien stond zij er alleen voor en zij was blij geweest met haar ouders, toen die hadden aangeboden hun kleinkind, na de zomervakantie, na schooltijd voor haar op te vangen.
Het was goed gegaan, totdat haar dochtertje haar twee weken geleden verteld had dat zij die middag met opa had wezen douchen en dat hij haar met heel lekkere zeep had gewassen….

  • Haar beslissing

Zij heeft daarop aangifte gedaan en hij is opgepakt.
Na vier dagen is hij weer vrijgekomen en sindsdien voelt zij zich bang en bedreigd. Haar leven is teruggedraaid naar de periode dat zij zelf slachtoffer was van zijn wandaden. Haar verdriet is vele malen groter.
Haar moeder is razend op haar geweest. Haar vader heeft haar dochtertje alleen maar lekker geholpen met douchen. Dan hoeft dat thuis niet meer en heeft zij meer tijd overgehouden om gezellig met haar bezig te kunnen zijn voor het naar bed gaan.

“Het zal je vader maar zijn….”, eindigt zij haar verhaal.

Uit wetenschappelijk onderzoek is al meerdere malen gebleken, dat kinderen worden misbruikt door mensen uit de directe omgeving of de vrienden (m/v) daarvan. Vaders, moeders, broers, zussen, ooms, tantes, neven, nichten, opa’s, oma’s, en vrienden die ‘oom’ of ‘tante’ worden genoemd, staan bovenaan het lijstje.
Het zijn de vertrouwelingen van het kind die zich aan dit kind vergrijpen. Die hun handen niet thuis kunnen houden en dit kind hun kind-zijn afpakken en hardhandig verwoesten.

Twijfel nooit als het u is overkomen of dat u denkt een slachtoffertje te kennen. Doe aangifte of schakel een vertrouwensarts in. Maar doe altijd iets.

Copyright©️oncies 2018

Over CONCIES | mediation | relatietherapie | onderwijsdiensten

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn roots, mijn persoonlijke ‘zijn’, in het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij het beste is. Tijdens mijn werk als mediator ben ik, als vanzelf, steeds vaker ook relatietherapieën gaan doen. Dat doe ik de laatste jaren zelfs meer dan mediation (gemiddeld 35 per jaar). En alle mensen, nou ja alle, laat ik zeggen: ruim 99,5% van mijn cliënten is enthousiast en 97,5% is zeer tevreden over mijn werk voor hen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik ben een MfN-Registermediator, was een rechtbankmediator, en werkte op basis van toevoeging (vaak op verzoek van het Juridisch Loket). Maar de baten dekten niet langer de kosten. Tja, en ook mijn brood smaakt beter met een laagje boter en beleg. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Bovendien heb ik post-HBO neurologie gestudeerd. Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR (MfN) > ARBEIDSMEDIATOR (MfN) Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS - EXPAT Naast als mediator ben ik ook werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl Mijn levensmotto: Wat niet gezegd wordt, bestaat niet.
Dit bericht werd geplaatst in Agressie, Alledaags, Belangen, conflict, echtscheiding, Eenoudergezin, Familieconflict, Familiezaken, Gedragsproblemen, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Huiselijk geweld, Informatief, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, kinderbelangen, Kinderen, Kindermisbruik, Maagdelijkheid, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Mediation, ministerie, Ouderen, Ouders, overheidsbeleid, politiek, privacy, publicaties, Rechtsstaat, Repressie, Respect, Rouwen, Rouwproces, Rugzakje, scheiding, Seks, Seksueel misbruik, Spraakmakend, Standpunten, Terreur, Thuis, Trouwen, Uncategorized, vechtscheiding, zorg en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s