Een kwakzalver of toch liever een professional voor uw mediation?

Het is de laatste jaren in om jezelf coach of mediator te noemen, en dat terwijl het grootste deel van deze mensen niet eens weet wat dit met zich meebrengt, laat staan dat deze mensen weten wat het vak van coach of mediator inhoudt. Deze mensen beschadigen het beroep van de ware professioneel opgeleide coaches en mediators.

*

In de tijd dat ik nog volop werkzaam was in het MBO-, HBO- en masteronderwijs ben ik onder meer opgeleid tot loopbaancoach. Daarnaast was ik werkzaam als coach voor de studenten. Ik zou mij dus kunnen aanbieden als loopbaancoach/coach. Maar dat doe ik niet. Ik beschik niet over de middelen en materialen die nodig zijn om het vak naar behoren invulling te geven. Met die middelen en materialen bedoel ik allerlei testen en onderzoeksmethoden om te kunnen bepalen waar de interesses van mijn cliënten liggen, in welk vakgebied zij zich het beste kunnen begeven. Ik wil ze ook niet aanschaffen, dus ik acht dat ik onvoldoende bagage heb om mijn cliënten naar behoren te bedienen. Dit in tegenstelling tot heel veel sjacheraars en kwakzalvers.

Waar ik mij wel in bevind, is het terrein van de mediators. Ik voer mediations uit op het gebied van familiezaken, relaties en arbeidszaken. Daarin ben ik opgeleid en heb ik zelfs een master-degree. Bovendien ben ik competent op het gebied van de DSM5. Ik ben daardoor gespecialiseerd in het gebied van de autismespectrumstoornissen (autisme, ADHD, ADD en PDD-NOS, bijvoorbeeld). Ook in het spectrum van de psychiatrische- en neurologische aandoeningen ben ik gespecialiseerd. Ik breng daarmee extra bagage mee.

Ik acht mijzelf bevoegd en bekwaam op het gebied van mediation en ben ook Registermediator bij de Mediatorsfederatie Nederland, dé koepelorganisatie voor de professioneel opgeleide en werkende mediators in Nederland. Deze organisatie waakt over de kwaliteit van de aangesloten mediators en is door de overheid erkend. Toen een minister ooit van Justitie nog gewoon in de Tweede Kamer zat, heeft hij een wetsvoorstel ingediend, waarin een grotere rol voor mediation is opgenomen bij scheidingen en conflicten. De mediators die deze zaken mogen behandelen zijn officiële MfN-Registermediators.

Registermediators van de Mediatorsfederatie Nederland dienen aan tal van kwaliteitseisen te voldoen en investeren jaarlijks vele euro’s in het actualiseren van hun kennis in hun beroep, de Permanente Eductie-eisen die de MfN aan hen stelt. Registermediators voeren jaarlijks tenminste 12 mediations uit en hebben een professionele praktijk die hen in stelt staat om hun vak adequaat uit te voeren. Uw mediations zijn bij hen in goede handen.

Maar, daarmee bent u er nog niet. Ook MfN-Registermediators schieten onder hun eigen duiven. Met name in de wijze waarop zij de kosten aan u berekenen. Daar kom ik in mijn volgende blog op terug.

*

Wanneer u dus een mediator zoekt, dan doet u er goed aan te controleren of deze mediator een lekker en goedkoper snabbelende mediator/amateur is of een erkende, die dan wel iets meer kost. Een amateur-mediator mag zich ook geen MfN-Registermediator noemen, zelfs geen MfN-mediator. Van de professionele Registermediator mag u iets verwachten voor uw geld, van die kwakzalver niets. U kunt zich op niets beroepen wanneer het fout gaat bij die amateur, dat kan juist wel bij de MfN-Registermediator. Het is maar dat u het weet.


Copyright©oncies 2019

*

Concies’ Blogs is een produkt van CONCIES mediation / relatiebemiddeling / onderwijsdiensten

Meer weten? Ga naar http://www.concies.nl

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn roots, mijn persoonlijke ‘zijn’, in het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij het beste is. Tijdens mijn werk als mediator ben ik, als vanzelf, steeds vaker ook relatietherapieën gaan doen. Dat doe ik de laatste jaren zelfs meer dan mediation (gemiddeld 35 per jaar). En alle mensen, nou ja alle, laat ik zeggen: ruim 99,5% van mijn cliënten is enthousiast en 97,5% is zeer tevreden over mijn werk voor hen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik ben een MfN-Registermediator, was een rechtbankmediator, en werkte op basis van toevoeging (vaak op verzoek van het Juridisch Loket). Maar de baten dekten niet langer de lasten. Tja, en ook mijn brood smaakt beter met een laagje boter en beleg. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Bovendien heb ik post-HBO neurologie gestudeerd. Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR (MfN) > ARBEIDSMEDIATOR (MfN) Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS - EXPAT Naast als mediator ben ik ook werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl Mijn levensmotto: Wat niet gezegd wordt, bestaat niet.
Dit bericht werd geplaatst in A-sociaal, ADHD, Afslachten, Agressie, Alcoholproblemen, Algemene voorwaarden, Alimentatie, Alledaags, Alzheimer, Angst, Angstcultuur, ANWB, arbeidsbemiddeling, arbeidsconflict, Arbeidsjuridisch, Arbeidsmediation, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsovereenkomst, Arbeidsrecht, Arbeidsrisico's, Arbeidsvoorwaarden, Arbowet, Asperger, ASS, Autisme, Bedreiging, Belangen, Belangenbehartiging, Belastingdienst, Bemiddeling, Bestuurskunde, Bezorgdheid, Bindingsangst, BJZ, Boosheid, Burenruzie, Buurtbemiddeling, Co-ouderschap, Collegialiteit, Combinatiekorting, Compensatie, Competenties, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, conflict, convenant, Dementie, Depressiviteit, Diagnose, Discriminatie, DSM-5, echtscheiding, Eed tot geheimhoudingsplicht, Eenoudergezin, Escalatie, Euthanasie, Expertise, Familieconflict, Familieleed, Familiezaken, Gedragsproblemen, Geloofsovertuiging, gemeentebeleid, Geregistreerd partnerschap, Geweld, Geweldloos, Gezin, gezondheidszorg, Homofoob, Huiselijk geweld, Huntington, Huwelijk, Informatief, Informatieplicht, Inkomensafhankelijk toeslag, Inspanningsverplichting, Integriteit, Internetgeneratie, Intimidatie, Intimiteit, Islam, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, kinderbelangen, Kinderen, Kindgebonden budget, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, maatwerk, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Marokkaanse kwestie, Marokkanen, Mediation, Medisch handelen, ministerie, Moord, Moslims, Obsessief gedrag, Onderhandelingen, Ondernemer, onderwijs, Ontslag, Oorlog, Oorlogsgeweld, Ouderen, Ouderenzorg, Ouders, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Overlast, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, Pensioen, pesten, Politie, politiek, Principieel onderhandelen, privacy, Puberteit, publicaties, Raad van State, Radicalisering, Rechtsbijstandverzekering, Rechtsstaat, Relatiebemiddeling, Relatieproblemen, Relatietherapie, Religie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rooms Katholieke Kerk, Rouwproces, Rugzakje, Samengesteld gezin, Scheiden, scheiding, Schoolresultaten, Schulden, Seks, Seksueel misbruik, Slaapritme, Slapen, Slavenarbeid, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Sociale media, Spraakmakend, Standpunten, Therapie, Thuis, Toekomst, Trouwen, Uitkeringen, Uncategorized, UWV, Vaststellingsovereenkomst, vechtscheiding, Verlatingsangst, Verslaving, Verzekeringen, vreemdgaan, Vrijwilligerswerk, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wajong, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Werkgever, Werknemer, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wmo, Wraak, WWZ, Zorgwet en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s