De zomervakantie komt er weer aan en dat terwijl uw huwelijk/relatie die niet meer aan kan

Het is weer zover. Het is weer de tijd van de zomervakantie. Een periode van oplopende spanningen, stress, frustraties, ergernissen en irritaties bij hen die vol twijfel zitten over hun relatie, huwelijk of intieme/affectieve vriendschap/relatie. Want dat is wat twijfelaars staat te wachten de komende tijd. Het idee om met hem/haar een aantal weken op vakantie te moeten, vakantie te gaan vieren, roept die gevoelens al snel op. En dan heb ik het alleen nog maar over de persoonlijke gevoelens.

*

  • Het begint al bij de voorpret, het bepalen van de vakantiebestemming

Want stress, spanningen, irritaties, ergernissen en frustraties hebben een veel grotere impact dan alleen maar het bederven van de lol voor wat betreft de voorbereidingen op de aankomende zomervakantie.

Heeft u bijvoorbeeld kinderen, dan zult u merken dat uw lontje korter lijkt te worden wanneer zij met op- en aanmerkingen beginnen te komen over de vakantie. Het zal u zwaar vallen om hen daarover geen duidelijkheid te verschaffen en uw reactie ik weet het nog niet zal het op den duur niet meer redden. Zeker niet wanneer u in het verleden altijd een feestje hebt gemaakt van de voorpret.

Maar ook uw partner zal het aan u gaan merken. Uw ontwijkende reacties op vragen als ‘wat gaan we deze vakantie doen‘ zullen aanvankelijk met enige verbazing worden geaccepteerd, maar worden onderwerp van discussies en ruzies naarmate de zomervakantie dichterbij komt.

Tja, en hoe meer de stress, spanningen, irritaties, ergernissen en frustraties oplopen, hoe meer uw algehele functioneren daaronder gaat lijden. Dat begint vaak al ’s morgens bij het opstaan. Uw enthousiaste kinderen zullen u niet sparen om eindelijk te horen waar de vakantie dit jaar naartoe gaat. Uw humeur zal er niet op vooruit gaan. En in het uiterste geval heeft het invloed op uw werk. Dat kan op twee manieren gebeuren. Of u verliest zich in uw werk of u kunt niet meer goed uw werk uitvoeren. In het eerste geval loopt u dan het risico dat u doorschiet (en uiteindelijk opbrandt), in het tweede geval loopt u het risico dat u zich daarom ziek gaat melden. In beide gevallen zal uw werkgever (en mogelijk zullen ook uw collega’s) er niet blij mee zijn. En u uiteindelijk ook niet.

*

  • Om de lieve vrede

U wilt de sfeer in huis waarschijnlijk niet verpesten. Maar toch loopt u rond met een ontzettend groot en vervelend probleem. U loopt met de vraag rond of u het nog kunt opbrengen om met uw partner op vakantie te gaan. U vraagt zich mogelijk af of u nog in staat bent om samen met hem/haar een tent te delen, in één bed te liggen (vakanties worden vaak gebruikt om de seks in te halen die er de afgelopen maanden minder is geweest) of vrolijke uitstapjes te maken naar de dierentuin of een pretpark. Thuis kunt u al die dingen nog afhouden met acceptabele smoesjes, maar tijdens de vakantie wordt dat een stuk moeilijker.

Misschien is er een ander in het spel en hoe moet dat als u op het strand in Spanje ligt en die ander hier in Nederland blijft, waar het met bakken uit de lucht komt. En hoe zal het voelen wanneer uw partner seks met u wil en er maar op aan blijft dringen, want nu hebben we er tijd voor? Alleen al het idee al…. u zult het gevoel hebben dat u vreemd gaat en die ander bedriegt. Seks met uw reguliere partner drukt zwaar op uw gemoed en zal de vakantie er niet leuker op maken. Op dit moment is het al een issue, laat staan straks tijdens de vakantie.

*

  • Zet nu de eerste stap

U heeft eigenlijk geen tijd meer, want de vakantie staat zo ongeveer voor de deur. Misschien zijn de koffers inmiddels al gepakt, staat de auto met de caravan erachter, bij wijze van spreken, al bezakt en beladen voor de deur of liggen de vliegtickets al op tafel.. Nog maar dagen of uren om de knoop door te hakken en een besluit te nemen over de toekomst van uw huwelijk of relatie. Of gaat u toch liever eerst nog op vakantie en houdt u, al dan niet samen met uw partner -omdat hij/zij het al weet-, de schijn nog maar even op voor de kinderen of de buren? Dat is nu uiteindelijk ook al het geval en het lukt u toch aardig. Of gaat u nog even snel in relatietherapie? Scheiden, dat kan altijd nog ná de vakantie!

*
Voor relatietherapie of starten met scheiden is er voldoende tijd. Misschien dat u het niet af kunt ronden voor de vakantie, maar u kunt de rust wel weer terugbrengen in uw leven, in uw functioneren. U kunt, samen met uw partner (en eventueel met uw kinderen) werken naar een vakantieperiode waarin u, uw partner én uw kinderen, tot op zekere hoogte, kunnen genieten van de vrije tijd. Uw werk en uw gezin hoeven niet te lijden onder uw stress, spanningen, irritaties, ergernissen of frustraties. En dat zal voor u ook een stuk aangenamer en eerlijker tegenover uzelf voelen.

Ik heb stellen meegemaakt die de knoop voor hun vakanties hebben doorgehakt en samen nog een paar hele leuke weken hebben gehad. In een geval is een scheidingsprocedure zelfs stopgezet bij terugkomst, omdat de gesprekken tijdens de mediation ervoor hebben gezorgd dat de communicatie weer op gang was gekomen en ze veel tijd aan elkaar hebben besteed. Maar, om heel eerlijk te zijn, dat is wel een uitzondering geweest. Hoewel? Misschien overkomt u dat ook wel. Uiteindelijk bent u niet voor niets een relatie aangegaan met uw huidige partner. Wie weet?

*

Door de knoop nu door te hakkn, ontstaat er duidelijkheid in de situatie én de toekomst. Het bevrijdt u van de stress, spanningen, irritaties, ergernissen en frustraties. U hoeft er nog niet meteen mee te beginnen, maarrrr…..relatietherapie en scheidingsmediation bieden u de mogelijkheden om samen de gewenste oplossing te realiseren. In beide processen staat een goede verstandhouding tussen u en uw partner centraal. Goed samen -of apart van elkaar- verder (en ook goed voor de kinderen).

*

Copyright©️oncies 2019

*

Concies’ Blogs is een produktie onder redactie van CONCIES mediation | relatiebemiddeling | onderwijsdiensten.

Hulp nodig? Kijk op http://www.concies.nl of ik iets voor u kan betekenen.

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Affectieve relatie, Afscheid, Alledaags, Angst, Balans, Bedreiging, Belangen, Bemiddeling, Bindingsangst, Boosheid, Camper, Camping, Caravan, Christendom, Co-ouderschap, Communicatie, Communicatiestoornis, Compensatie, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, conflict, convenant, Dating, Depressiviteit, echtscheiding, echtscheidingsmediation, Eenoudergezin, Ergernissen, Expertise, Familie, Familieconflict, Familieleed, Familiemediation, Familierecht, Frustraties, Gebroken-hart syndroom, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, Geloofsovertuiging, Geregistreerd partnerschap, Gezin, Herstel, Huwelijk, Huwelijkse voorwaarden, Informatief, Integriteit, Intimiteit, Irritaties, Juridisch, Kampeerseizoen, Kamperen, kinderbelangen, Kinderbelangen, Kinderen, Kwaliteit van leven, Lichamelijk lijden, Liefdesverdriet, Mediation, Onverwerkt verdriet, Ouderlijk gezag, Ouders, ouderschapsplan, Overtuigingen, Relatiebemiddeling, Relatiebemiddelingen, Relatieherstel, Relatieprobleem, Relatieproblemen, Relatietherapie, Respect, Rouwproces, samenlevingsovereenkomst, samenwonen, Scheiden, scheiding, Seks, Spanningen, Spraakmakend, Teleurstelling, Therapie, Toekomst, Trouwen, Uncategorized, Vakantie, vechtscheiding, Verlatingsangst, verlies, Verzoendag, Verzoening, vreemdgaan, Waarden en normen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s