Wordt het niet eens tijd dat het gewone van alledag plaats maakt voor het bijzondere wat het ooit was?

Het einde van het jaar komt alweer in zicht. 2019 is met de laatste twee maanden bezig. De wintertijd is ingegaan en de avonden zijn weer lang en donker. Tijd om de gordijnen te sluiten, de kachel op te stoken, de kaarsjes op tafel en een lekker drankje in de hand….

*

Het klinkt allemaal zo romantisch en het laat je, in gedachten, weer teruggaan naar die goede ouwe tijd. De tijd dat jullie nog van elkaar genoten en er alles aan deden om, zoveel als het maar kon, bij elkaar te zijn. Wat is er toch gebeurd? Wat is er nu zo anders? Hoe komt het toch dat die avonden er niet meer zijn? Jullie zijn nog wel samen. Houden nog zielsveel van elkaar, maar toch zijn die avonden zo ontzettend spaarzaam geworden. Ja, jullie zijn nog samen, maar om nou te kunnen zeggen dat jullie nog net zo (intiem) met en van elkaar genieten….nou, nee….niet echt. Jullie lijken wel broer en zus van elkaar te zijn.

De intimiteit is er nog wel. Althans, dat denk je….dat hoop je. Niet zozeer de seks, meer het gevoel van bij elkaar horen. Hoewel? Is dit gevoel nog wel het gevoel van verbondenheid? Jullie kussen elkaar nog als jullie ’s mogens de deur uitgaan. Ook weer als jullie elkaar aan het einde van de dag weerzien. Maar, hoe voelt dat eigenlijk? Het is toch meer een gewoonte dan dat het nog met het gevoel van passie, die er vroeger zo in zat, heeft te maken. Wat zou er gebeuren als jullie dit ook niet meer zouden doen? Toen de seks minder werd, hebben jullie je daar in het begin nog wel eens druk over gemaakt. En dat is alweer een paar jaar geleden. Wat zeg ik? Een paar jaar? Wanneer was dat ook alweer? Dus, de kans dat een van jullie zich nog druk zou maken over het niet kussen bij vertrek en thuiskomst, zou best tegen kunnen vallen.

Ik kan mij voorstellen dat jullie alles gewoon zijn gaan vinden, omdat het nu eenmaal altijd zo is gegaan. Stellen zijn nooit, tot de dood hen scheidt, 24/7 nog even enthousiast met elkaar. Ja, de leeftijd. Die speelt ook een rol. De hormonen en de overgang. En als jullie daarvoor nog te jong zijn, dan zal het de drukte op het werk zijn. Of het feit dat er nu kinderen door het huis banjeren. Of is het de algehele drukte van het leven, omdat jullie -naast die drukke baan- ook nog een druk sociaal leven (willen) hebben? En dan die verrekte telefoons. Daar hebben jullie het ook nog eens hartstikke druk mee. Sterker nog, iedereen heeft het er daar druk mee tegewoordig. Jullie ergeren je aan het telefoongebruik van elkaar. Het lijkt wel alsof het dingen aan jullie handen zijn vastgegroeid.

Dus, leggen jullie je er maar bij neer. Wordt er niet meer over gepraat, laat staan ruzie om gemaakt. En dan zit het fout. Want ik kan jullie zeggen: Als er geen ruzie meer wordt gemaakt, dan zit de sleur er pas echt goed in. Ruzie maak je namelijk alleen met hen waarom je iets geeft. Je maakt geen ruzie met de cassière van de Albert Heijn of de Jumbo. De volgende keer ga je gewoon naar een andere kassa. En er zijn altijd wel stellen die vinden dat ze nooit ruzie hebben gemaakt, maar die vergeten voor het gemak de stress, de ergernissen, de irritaties en de frustraties die daarvoor in de plaats kwamen.

Nooit, altijd, gewoon, irritaties, ergernissen en frustraties: Het zijn de sleutelwoorden in jullie relatie geworden. Het zijn de voedingsbronnen voor al jullie gesprekken en vooral de wederzijdse verwijten. Wensen hebben plaatsgemaakt voor eisen en wat een ieder wel & niet wil. De onderlinge verhoudingen zijn veranderd. Vaker wordt ongelijkheid ervaren. Allemaal heel vervelend. En dat blijft zo tot aan jullie dood of scheiding als een van jullie daar niet meer op wil wachten.

*

En dan komt nu de tijd weer waarin we met z’n allen worden geacht het gezellig en knus met elkaar te hebben. Sinterklaas, de kerstdagen en de jaarwisseling. Leuk met vrienden en familie samen zijn. Genieten van de vrolijkheid en het feit dat iedereen is komen opdraven (voor velen een vervelende verplichting, maar dat hoor je hen niet zeggen). Maar, daar gaat het niet om. Iedereen is er weer en doet even plichtmatig mee aan dit circus. Want dat ben jij het ondertussen gaan vinden. De rest van het jaar zie of hoor je elkaar amper en in deze tijd maakt iedereen dat weer goed. Ook zij hebben een druk leven, net als jullie….toch?

En wil je dit het komende jaar gewoon verder laten gaan of is het de hoogste tijd dat er iets gaat veranderen?

Wordt het tijd dat het gewone van alledag plaats maakt voor wat het ooit WAS?

Wordt het tijd dat het leven van alledag weer bijzonder IS?

*

Dat kan…. Jullie relatie, jullie gezamenlijke leven kan weer bijzonder worden. Dus wat let je?

Mail naar: relatiebemiddeling@concies.nl

OF

Bel: 062.12.03.655

*

Copyright©️oncies 2019

Concies’ Blogs is een produktie onder redactie van CONCIES mediation | relatiebemiddeling | onderwijsdiensten.

Hulp nodig? Kijk op http://www.concies.nl of ik iets voor u kan betekenen. Ik kom naar u toe, waar u ook woont in Nederland.

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Affectieve relatie, Ergernissen, Familieleed, Feestdagen, Frustraties, Geestelijk lijden, Geregistreerd partnerschap, Gezin, Herstel, Huwelijk, Intimiteit, Irritaties, kinderbelangen, Kinderen, Liefdesverdriet, Normen en waarden, Relatiebemiddeling, Relatieproblemen, Relatietherapie, Respect, Samengesteld gezin, samenlevingsovereenkomst, samenwonen, Scheiden, scheiding, Seks, Slapeloosheid, Sociale media, Spanningen, stress, Teleurstelling, Therapie, Toekomst, Trouwen, Uncategorized, Valentijnsdag, Verzoening, vreemdgaan, Waarden en normen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s