NIEUW: Relatieweekend/relatieAPK/Periodiek Onderhoud

Tal van termen worden gebruikt om en weekend te duiden waarin stellen zich bezinnen op de kwaliteit van hun relatie. “Hoe staan we er voor”, vragen zij zich af. “Wat biedt onze toekomst elkaar?” “Hoe tevreden zijn wij of zitten we in een sleur?” “Zijn wij de enigen die zo met elkaar leven of zijn er ook anderen die van dag tot dag met elkaar leven?” “We lijken wel broer en zus!” “We zijn in relatietherapie geweest, maar is dit het nou?” En zo zijn er nog tig vragen en opmerkingen op te sommen.

  • De vraag

En op al die vragen kan worden gezocht naar een antwoord of een oplossing. In de afgelopen 8 jaar is mij met enige regelmaat de vraag gesteld of ik er niet voor voelde om iets te gaan organiseren dat aansloot aan de behoefte van veel stellen: Geen relatietherapie, want daarvoor is de relatie te goed, maar een gelegenheid waarin je een soort check-up, zeg maar APK, kunt doen, en waarin je met andere stellen je ervaringen uitwisselt. Een weekend met elkaar praten over wat ons bezig houdt in de relatie en waarover soms wordt getwijfeld. Een gelegenheid waarin je kunt ontdekken dat je (of jullie) niet de enige bent (zijn) die vraagtekens zet bij de kwaliteit van de relatie, waarin aandacht wordt besteed aan de onzekerheden hieromtrent. Even kijken hoe de relatie er voor staat en of er dingen voor verbetering of verandering vatbaar zijn. Een gelegenheid om de relatie weer op-te-spicen.

  • Weekendje Veluwe

Nu, ik heb goed nieuws, want vanaf 9 februari 2018 ga ik zulke weekenden organiseren. Weekenden die beginnen op de vrijdagavond en eindigen op de zondagavond, op een lokatie in het midden van het land. Omgeven door bossen in een ruime woning, voorzien van alle faciliteiten die een gezelschap van 12 volwassenen een aangenaam verblijf biedt. Samen met vier andere stellen kunnen jullie met elkaar aan de slag. Ontdekken dat jullie niet de enigen zijn die met al die vragen of twijfels over de relatie rondlopen. Ontdekken hoe anderen dit soort probleempjes oplossen. Ontdekken dat jullie het eigenlijk niet eens zo slecht doen of dat er misschien veel voor verbetering vatbaar is. Maar vooral ontdekken dat jullie er samen iets moois van willen en kunnen maken.

Het weekend begint meteen op vrijdagavond (rond 20.30 uur) met een rondje algemene kennismaking. In een ontspannen ambiance de kat uit de boom kijken. Op de zaterdag zullen er drie gespreksronden plaatsvinden en op de zondag nog eens twee. Elk stel krijgt de gelegenheid om met een eigen inbreng te komen. Maar misschien kiezen jullie met elkaar wel voor een centraal thema.

Naast jullie inbreng bied ik aanvullende informatie en tips-and-tricks om er weer helemaal tegenaan te kunnen. Ik help om jullie inzicht te laten krijgen in jullie mogelijkheden. Positief en toekomstgericht, niet door het verleden te negeren, maar door het te gebruiken voor een betere toekomst.

Naast de gesprekken is er beperkte tijd om iets voor jezelf te doen. Wanneer het weer het toelaat, en het onderwerp daar geschikt voor is, kan een sessie ook tijdens een boswandeling aan de orde komen.

’s Avonds kan de avond worden afgesloten met een hapje en een drankje. Zaterdag en zondag overdag zorgen we met elkaar voor de maaltijden. Zondagavond sluiten we het weekend af met een etentje in het restaurant.

  • De kosten

Deelname aan een weekend bedraagt €1750,00, all-in. Daarvoor krijg je, naast de verblijfskosten, minimaal 10 uur coaching en training. Niet dat jullie al deze uren centraal staan, want dan worden er geen ervaringen gedeeld. Elk stel staat circa 2 uur centraal. Van en met elkaar lerend….

  • Aanmelden/info

Hebben jullie interesse, meld je dan aan. April heeft nog enkele plaatsen vrij.

Binnenkort komt er meer informate vrij op mijn website: http://www.concies.nl

Copyright©oncies 2020

Concies’ Blogs is een produktie onder redactie van CONCIES mediation | relatiebemiddeling | onderwijsdiensten.

Hulp nodig? Kijk op http://www.concies.nl of ik iets voor u kan betekenen. Ik kom naar u toe, waar u ook woont in Nederland.

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Affectieve relatie, Alledaags, Balans, Belangen, Bemiddeling, Bevrijding morele lasten, Bindingsangst, Boosheid, Christendom, Communicatie, Communicatiestoornis, Competenties, conflict, Dating, Depressiviteit, echtscheiding, Eenzaamheid, Ergernissen, Escalatie, Excursies, Expertise, Familie, Familieconflict, Familieleed, Familiemediation, Frustraties, Gebroken-hart syndroom, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, Geloofsovertuiging, Geregistreerd partnerschap, Gezin, Huiselijk geweld, Hulpmiddelen, Huntington, Huwelijk, Huwelijkse voorwaarden, Informatief, Inspanningsverplichting, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Irritaties, kinderbelangen, Kinderen, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, Lichamelijk lijden, Liefdesverdriet, Machtsmisbruik, Master in Mediation, Mediation, Menopauze, Narcisme, Normen en waarden, Obsessief gedrag, Onderhandelingen, Ontslag, Ontspanning, Onverwerkt verdriet, Ouderlijk gezag, Ouders, Overgang, Overtuigingen, Passief geweld, Pensioen, Persoonlijkheidsstoornis, Pijn, privacy, Psychologische ontwikkelijk, Psychosociale ontwikkeling, Pubers, Relatiebemiddeling, Relatieherstel, Relatieproblemen, Religie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rooms Katholieke Kerk, Rouwproces, Samengesteld gezin, samenlevingsovereenkomst, samenwonen, Scheiden, Schulden, Seks, Seksueel actief, Seksueel misbruik, Seksuele ervaring, Slapeloosheid, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Sociale media, Spanningen, Spraakmakend, Standpunten, stress, Therapie, Thuis, Toekomst, Trouwen, Uncategorized, Valentijnsdag, Vaststellingsovereenkomst, vechtscheiding, Veiligheid, Verlatingsangst, verlies, Verzoening, Volwassenheid, Voortplanting, vreemdgaan, Waarden en normen, zorg, Zorgplicht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s