Alsof dit een nieuw probleem is….racisme en discriminatie bij een Marokkaanse of Egyptische of Turkse achternaam

Marokkaanse naam? Dan geen stage: Kamerleden in actie tegen discriminatie….kopte de nieuwssite van RTL enige tijd geleden. Nooit worden uitgenodigd voor een stagegesprek, omdat je een Marokkaanse achternaam hebt. Stagediscriminatie is een hardnekkig probleem. GroenLinks en het CDA willen het aanpakken met een speciale app. En de afgelopen week was ik er zelf nog getuige van toen een jonge vrouw ergens navraag deed of zij daar stage kon komen lopen. Haar hoofd gehuld in een hijab. Ze werd even apart genomen en ik zag haar kort daarna teleurgesteld het pand weer verlaten. En dat terwijl ik wist dat er voldoende stageplaatsen beschikbaar waren. RTL publiceerde onderstaand artikel.

[BEGIN CITAAT]

De zoon van de 42-jarige Sadija werd slachtoffer van stagediscriminatie. “Hij doet de mbo-opleiding Juridische Zaken en schreef 50 mails aan bedrijven voor een stageplek, maar nergens werd hij uitgenodigd. Zijn klasgenoten met een Nederlandse naam hadden zo een plek.”

Sinds haar zoon slachtoffer werd, is Sadija een onderzoek gestart hoe vaak Marokkaanse jongeren hiermee te maken hebben. Ze schrok, vertelt ze aan RTL Nieuws. “Ik kreeg zoveel reacties. Marokkaanse studenten die vanwege hun naam niet worden uitgenodigd, meisjes met een hoofddoek die gewoon geen kans krijgen.”

Bijna alle jongeren met een buitenlandse naam hebben er mee te maken, vermoedt ze. “Het erge is: jongeren houden er al rekening mee dat ze geen eerlijke kans krijgen. Ze leggen zich er bij neer.”

De Tweede Kamer-fracties van GroenLinks en CDA vinden dat er meer moet gebeuren om deze vorm van discriminatie tegen te gaan. Ze willen dat het kabinet een app ontwikkelt waar discriminatie gemeld kan worden. Zo moet het kabinet een beter beeld krijgen van de omvang en aard van het probleem.

“Er bestaan al wel meldpunten, maar die weten studenten lastig te vinden. Bovendien zijn studenten vaak aangifte-verlegen. Via een app willen we jongeren stimuleren dat wel te doen. Een app is veel laagdrempeliger”, zegt GroenLinks-Kamerlid Niels van den Berghe.

De meldingen komen terecht bij twee instanties: de inspectie van het ministerie en de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). “Bedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie kunnen een waarschuwing krijgen. Als ze daar niets mee doen, kan hun erkenning als stageplaats worden ingetrokken”, zegt Van den Berghe. 

Stagediscriminatie is geen nieuw fenomeen. Volgens het ministerie van Onderwijs moet 24 procent van de mbo-studenten met een niet-westerse migratieachtergrond vier keer of vaker solliciteren voor een stage. Dat tegenover 11 procent van hun autochtone medestudenten.

In één keer een stageplek vinden lukt 68 procent van de autochtone mbo-studenten, terwijl dat bij mbo-studenten met een niet-westerse migratieachtergrond 48 procent is. “Een onaanvaardbare situatie”, zei minister Van Engelshoven daar al eerder over.

Het niet alleen een hardnekkig probleem, maar ook een lastig probleem omdat bewijs vaak lastig is. Sadija: “Toon maar eens aan dat je niet uitgenodigd wordt vanwege je Marokkaanse naam. Bedrijven komen met allerlei smoesjes. Dat de plek al vergeven is, of dat je niet past in het bedrijf.”

De gevolgen van stagediscriminatie kunnen daarentegen groot zijn. “Een vriend van mijn zoon kwam maar niet aan een stageplek. Hij was zo teleurgesteld, want: kom je dan ooit aan een baan? Je krijgt gewoon geen eerlijke kans. De jongen is met zijn opleiding gestopt. En helaas, hij is geen uitzondering.”

[EINDE CITAAT]

Dat het kan worden aangetoond, bewees de dochter van een goede vriendin van mij. Het meisje werd gewoon in Nederland geboren. Haar moeder Nederlandse, haar vader en Egyptenaar. Zij had een Egyptische achternaam en kreeg op ál haar sollicitaties, ook toen zij op zoek ging naar een baan, of helemaal geen reactie of een afwijzing.

Zij nam de proef op de som en stuurde twee exact dezelfde sollicitatiebrieven naar dezelfde adressen. Maar nu één met haar vaders achternaam en één met die van haar moeder. Het resultaat was verbluffend, maar ook keihard. Op de brieven waarin zij met de achternaam van haar vader had gereageerd kreeg zij de gebruikelijke reacties. Geen of een afwijzing. Op de brieven waarin zij met de achternaam van haar moeder had gereageerd kreeg zij in 100% van de gevallen een uitnodiging voor een gesprek. Triest genoeg?

Zelfs in deze coronatijd, waarin sommige bedrijfstakken zitten te springen om gekwalificeerd personeel, worden sollicitanten met een Arabisch klinkende achternaam nog steeds gediscrimineerd. Dat is toch niet meer van deze tijd?

Copyright©️oncies 2020

Concies’ Blogs is een produkt van CONCIES mediation / relatietherapie / onderwijsdiensten

Wilt u meer weten? Kijk voor informatie op http://www.concies.nl

Over CONCIES | mediation | relatietherapie

Toen ik de overstap maakte van het onderwijs (MBO/HBO/Master) naar mediation, keerde ik terug naar mijn innerlijke roots, mijn 'natuurlijk zijn’, naar het werk dat bij mij hoort. Ik ben een mens die mediation van nature in zich heeft en die geen gebruik maakt van aangeleerde trucjes of gedragingen. En als ik terugkijk op mijn leven, dan heb ik ook altijd wel die rol vervuld. Natuurlijk kan ook ik goed ruzie maken. En ook daarbij ben ik altijd op zoek naar een oplossing die voor de ander en mij van belang is. Vanuit mijn psychologie- (HBO) en psychiatrie-achtergrond (werkervaring en langdurig les geven), ben ik breed inzetbaar en deskundig op het gebied van de DSM-5 (o.a. autisme, ADHD, ADD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen). Ik heb de Master Mediation afgerond en ben in de volgende werkvelden van mediation werkzaam/gespecialiseerd: > FAMILIEMEDIATOR > ARBEIDSMEDIATOR Kortom, u kunt mij benaderen voor de volgende mediations: - FAMILIE/SCHEIDING - ARBEIDGERELATEERDE ZAKEN - GEZONDHEIDGERELATEERDE ZAKEN - JEUGDZORG - ONDERWIJS Naast als mediator ben ik werkzaam als relatietherapeut. Als relatietherapeut help ik stellen hun relatie te herstellen of helder te krijgen hoe de toekomst van hun relatie er uit ziet. Daarbij maak ik gebruik van onder meer Transactionele Analyse, systeemtherapie, gedragstherapie en mijn deskundigheid op het gebied van de DSM-5, de anatomie/fysiologie, pathologie, psychiatrie, psychologie en sociologie. Ik heb er niet voor niets jarenlang les in gegeven. Met enige regelmaat draag ik, als deskundige op het gebied van mediation en relatietherapie, bij aan radioprogramma's van BNR-nieuwsradio en (sinds 2016) RTVNH. Erg leuk om te doen. Goede voorlichting kan nooit kwaad. Nieuwsgierig naar meer informatie? Ga dan naar mijn website: www.concies.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s