Categorie archief: Wet Bescherming Persoonsgegevens

Wat houdt mediation in?

In de afgelopen 12 jaar heb ik aan tal van mensen uitleg gegeven over mediation. Dit komt doordat de meesten van hen geen idee hebben van wat mediation inhoudt. En wanneer mensen al eens iets over mediation hebben gehoord, dan … Lees verder

Geplaatst in Alledaags, arbeidsbemiddeling, arbeidsconflict, Arbeidsmediation, Arbeidsrecht, Asperger, Autisme, Bekwaam, Belangen, Bemiddeling, Burenruzie, Buurtbemiddeling, Communicatie, Communicatiestoornis, conflict, convenant, echtscheiding, echtscheidingsmediation, Expertise, Familieconflict, Familiemediation, Familierecht, gezondheidszorg, Herstel, Huntington, Huwelijk, Huwelijkse voorwaarden, Informatief, Informatieplicht, Integriteit, Intimiteit, Jeugdzorg, Juridisch, Keurmerk mediation, kinderbelangen, Kinderen, Masteropleiding Mediation, Mediation, Mediationopleiding, Mediatorsfederatie Nederland, Nederlandse Mediators vereniging, NMv, Ontslag, Ouderlijk gezag, Ouders, ouderschapsplan, Overlijden, Persoonlijkheidsstoornis, Principieel onderhandelen, Psychologie, Psychologische ontwikkelijk, Psychosociale ontwikkeling, Relatiebemiddeling, Relatieherstel, Relatieprobleem, Relatieproblemen, Relatietherapie, Religie, Samengesteld gezin, samenlevingsovereenkomst, samenwonen, Scheiden, scheiding, Sociaal Juridische Dienstverlening, Spraakmakend, Toekomst, Trouwen, Uncategorized, Vaststellingsovereenkomst, vechtscheiding, Verzoening, vreemdgaan, Vrijheid van meningsuiting, Waarden en normen, Werkgever, Werknemer, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Zorgplicht | Tags: , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Een kwakzalver of toch liever een professional voor uw mediation?

Het is de laatste jaren in om jezelf coach of mediator te noemen, en dat terwijl het grootste deel van deze mensen niet eens weet wat dit met zich meebrengt, laat staan dat deze mensen weten wat het vak van coach of … Lees verder

Geplaatst in A-sociaal, ADHD, Afslachten, Agressie, Alcoholproblemen, Algemene voorwaarden, Alimentatie, Alledaags, Alzheimer, Angst, Angstcultuur, ANWB, arbeidsbemiddeling, arbeidsconflict, Arbeidsjuridisch, Arbeidsmediation, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsovereenkomst, Arbeidsrecht, Arbeidsrisico's, Arbeidsvoorwaarden, Arbowet, Asperger, ASS, Autisme, Bedreiging, Belangen, Belangenbehartiging, Belastingdienst, Bemiddeling, Bestuurskunde, Bezorgdheid, Bindingsangst, BJZ, Boosheid, Burenruzie, Buurtbemiddeling, Co-ouderschap, Collegialiteit, Combinatiekorting, Compensatie, Competenties, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, conflict, convenant, Dementie, Depressiviteit, Diagnose, Discriminatie, DSM-5, echtscheiding, Eed tot geheimhoudingsplicht, Eenoudergezin, Escalatie, Euthanasie, Expertise, Familieconflict, Familieleed, Familiezaken, Gedragsproblemen, Geloofsovertuiging, gemeentebeleid, Geregistreerd partnerschap, Geweld, Geweldloos, Gezin, gezondheidszorg, Homofoob, Huiselijk geweld, Huntington, Huwelijk, Informatief, Informatieplicht, Inkomensafhankelijk toeslag, Inspanningsverplichting, Integriteit, Internetgeneratie, Intimidatie, Intimiteit, Islam, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, kinderbelangen, Kinderen, Kindgebonden budget, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, maatwerk, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Marokkaanse kwestie, Marokkanen, Mediation, Medisch handelen, ministerie, Moord, Moslims, Obsessief gedrag, Onderhandelingen, Ondernemer, onderwijs, Ontslag, Oorlog, Oorlogsgeweld, Ouderen, Ouderenzorg, Ouders, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Overlast, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, Pensioen, pesten, Politie, politiek, Principieel onderhandelen, privacy, Puberteit, publicaties, Raad van State, Radicalisering, Rechtsbijstandverzekering, Rechtsstaat, Relatiebemiddeling, Relatieproblemen, Relatietherapie, Religie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rooms Katholieke Kerk, Rouwproces, Rugzakje, Samengesteld gezin, Scheiden, scheiding, Schoolresultaten, Schulden, Seks, Seksueel misbruik, Slaapritme, Slapen, Slavenarbeid, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Sociale media, Spraakmakend, Standpunten, Therapie, Thuis, Toekomst, Trouwen, Uitkeringen, Uncategorized, UWV, Vaststellingsovereenkomst, vechtscheiding, Verlatingsangst, Verslaving, Verzekeringen, vreemdgaan, Vrijwilligerswerk, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wajong, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Werkgever, Werknemer, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wmo, Wraak, WWZ, Zorgwet | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

AANKONDIGING

Dit weekend slechts een kort blog. En dan niet eens een echt blog, want in dit blog beperk ik mij tot de aankondiging dat ik de komende twee weken in 4 blogs u probeer te informeren over een ingrijpende wetswijziging … Lees verder

Geplaatst in Affectieve relatie, Algemene voorwaarden, Alimentatie, Alledaags, Belangen, Belastingdienst, Bemiddeling, Bevoegd, Bindingsangst, Co-ouderschap, Communicatie, Competenties, Complexe scheiding, conflict, convenant, Dating, echtscheiding, echtscheidingsmediation, Economische motieven, Eigen woning, Expertise, Familieconflict, Familieleed, Familiemediation, Financieel advies, Fiscus, Geregistreerd partnerschap, Gezin, Huwelijk, Huwelijkse voorwaarden, Informatief, Inspanningsverplichting, Integriteit, Intimiteit, Jeugdzorg, Juridisch, Kinderbelangen, Lichamelijk lijden, Mediation, Normen en waarden, Obsessief gedrag, Onderhandelingen, Onttrekken aan ouderlijk gezag, Onverwerkt verdriet, Ouderlijk gezag, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Pacifisme, Passief geweld, Pijn, Principieel onderhandelen, Psychologie, Psychologische ontwikkelijk, Psychosociale ontwikkeling, Pubers, publicaties, Raad van State, Racisme, Reanimatie, Relatiebemiddeling, Relatieherstel, Relatietherapie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Samengesteld gezin, Samengestelde gezinnen, samenlevingsovereenkomst, samenwonen, Scheiden, scheiding, Schulden, Seks, Slaapritme, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Sociale media, Spanningen, Spraakmakend, Standpunten, stress, Teleurstelling, Thuis, Toekomst, Trouwen, Uncategorized, Vakbekwaam, Vaststellingsovereenkomst, vechtscheiding, verlies, Verzekeringen, Verzoening, Volwassenheid, Vrede, Vreemdelingen, Waarden en normen, Wanbeleid, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wraak, zorg, Zorgplicht | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Als autisme nog tot clichébeelden leidt.

Op basis van een artikel van thinkstock: Dit clichébeeld associëren we doorgaans met autisme…tijd om ons spectrum te verbreden. Dit dien je te weten over volwassenen met autisme als je er een oordeel over zou willen vellen. De kans is … Lees verder

Geplaatst in A-sociaal, Aannames, ADHD, Affectieve relatie, Agressie, Alledaags, Angst, Anti-sociaal, arbeidsconflict, Arbeidsmediation, Asperger, ASS, Autisme, Balans, Bedreiging, Belangen, Bemiddeling, Bindingsangst, Boosheid, Burenruzie, Buurtbemiddeling, Co-ouderschap, Collegialiteit, Communicatie, Communicatiestoornis, Compensatie, Competenties, Complexe scheiding, conflict, Depressief, Diagnose, Discriminatie, DSM-5, echtscheiding, echtscheidingsmediation, Ergernissen, Expertise, Familieconflict, Familieleed, Familiemediation, Frustraties, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Huiselijk geweld, Huwelijk, Informatief, Informatieplicht, Inspanningsverplichting, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Irritaties, Jeugdzorg, kinderbelangen, Kinderen, Kindgebonden budget, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, maatwerk, Mediation, Normen en waarden, Obsessief gedrag, Onderwijs, Ontspanning, Ouderlijk gezag, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Overlast, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, Pensioen, Persoonlijkheidsstoornis, Persoonsgebonden budget, Principieel onderhandelen, Psychologie, Pubers, Puberteit, Relatiebemiddeling, Relatieherstel, Relatieproblemen, Relatietherapie, Repressie, Respect, Rouwproces, Rugzakje, Samengesteld gezin, samenlevingsovereenkomst, samenwonen, Scheiden, scheiding, Scholing, Schoolresultaten, Seks, Seksueel actief, Slaapritme, Slapen, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Sociale media, Softporno, Spanningen, Spraakmakend, Standpunten, Sterven, stress, Teleurstelling, Therapie, Toekomst, Trouwen, Uncategorized, Vakantie, vechtscheiding, vereniging, Verlatingsangst, verlies, Verzoening, Volwassenheid, Voortplanting, vreemdgaan, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Werkgever, Werknemer, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wraak, Zekerheid, zorg, Zorgplicht, Zorgwet | Tags: , , , , | 1 reactie

Waarom ontaarden scheidingen achteraf nog wel eens in een vechtscheiding?

De emoties liepen hoog op die zondagmiddag. Vol vuur en verbetenheid sprak hij met zijn ouders. Van tijd tot tijd werd hij ondersteund door zijn partner. En ook zijn ouders waren het roerend met hem eens. Het was op een … Lees verder

Geplaatst in A-sociaal, Aannames, Affectieve relatie, Agressie, Alimentatie, Alledaags, Bedreiging, Belangen, Belangenbehartiging, Bemiddeling, Boosheid, Camping, Co-ouderschap, Communicatie, Communicatiestoornis, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, conflict, convenant, Discriminatie, echtscheiding, echtscheidingsmediation, Economische motieven, Eenoudergezin, Ergernissen, Escalatie, Expertise, Familie, Familieconflict, Familieleed, Familiemediation, Familierecht, Familiezaken, Feestdagen, Financieel advies, Frustraties, Gedragsproblemen, Geweld, Geweldloos, Gezin, Hoax, Huiselijk geweld, Huwelijk, Huwelijkse voorwaarden, Informatief, Informatieplicht, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Irritaties, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, Kampeerseizoen, Kamperen, kinderbelangen, Kinderbelangen, Kinderen, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, Lichamelijk lijden, Liefdesverdriet, maatwerk, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Mediation, Narcisme, Normen en waarden, Obsessief gedrag, Onderhandelingen, Onderhouden, Onttrekken aan ouderlijk gezag, Onverwerkt verdriet, Ouderlijk gezag, Ouders, ouderschapsplan, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, Pijn, Principieel onderhandelen, privacy, Psychologie, Psychologische ontwikkelijk, Psychosociale ontwikkeling, Puberen, Pubers, Puberteit, Relatiebemiddeling, Relatieherstel, Relatieprobleem, Relatieproblemen, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rouwen, Rouwproces, Rouwverwerking, Samengesteld gezin, Samengestelde gezinnen, samenlevingsovereenkomst, samenwonen, Scheiden, scheiding, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Sociale media, Spanningen, Spraakmakend, Standpunten, stress, Teleurstelling, Thuis, Toekomst, Trouwen, Uncategorized, Vakantie, Vaststellingsovereenkomst, vechtscheiding, Verzoening, Volwassenheid, Voortplanting, vreemdgaan, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wraak, Zorgplicht | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

‘Wie helpt me uit de ellende van onze vechtscheiding?’

Op 11 maart 2014 publiceerde De Volkskrant.nl onderstaand artikel. Een noodkreet van een vrouw/moeder die midden in een vechtscheiding verkeerde. Vol vragen en verwijten naar onze participatiesamenleving, ons afbrokkelende sociale vangnet en de prutsers van hulpverleners, waaronder mediators, die ruim … Lees verder

Geplaatst in A-sociaal, Affectieve relatie, Afscheid, Afslachten, Agressie, Algemene voorwaarden, Alimentatie, Alledaags, Angst, Anti-sociaal, Bedreiging, Bekwaam, Belangen, Belangenbehartiging, Bemiddeling, Bevoegd, Bezorgdheid, Co-ouderschap, Communicatie, Communicatiestoornis, Competenties, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, CONCIES-MRO, conflict, convenant, Depressief, Discriminatie, echtscheiding, echtscheidingsmediation, Eenoudergezin, Eigen woning, Ergernissen, Expertise, Familie, Familieconflict, Familieleed, Familiemediation, Familierecht, Familiezaken, Frustraties, Gebroken-hart syndroom, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, Geloofsovertuiging, Geregistreerd partnerschap, Geweld, Geweldloos, Gezin, Herstel, Huiselijk geweld, Huwelijk, Huwelijkse voorwaarden, Informatief, Initiatiefwetsvoorstel mediation, Inspanningsverplichting, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Irritaties, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, Keurmerk mediation, kinderbelangen, Kinderen, Koopwoning, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, Kwaliteitskeurmerk, Lichamelijk lijden, Liefdesverdriet, Machtsmisbruik, Mediation, Mediationopleiding, Mediatorsfederatie Nederland, MfN, Narcisme, Nederlandse Mediators vereniging, NMv, Onderhandelingen, Ondernemer, Onderwijs, Onttrekken aan ouderlijk gezag, Onverwerkt verdriet, Opleiden, Ouderlijk gezag, Ouders, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Overtuigingen, Parlementaire Enquête, Passief geweld, Pensioen, Pijn, Politie, Principieel onderhandelen, privacy, Psychologie, Psychologische ontwikkelijk, Psychosociale ontwikkeling, Puberteit, publicaties, Rechtsbijstandverzekering, Relatiebemiddeling, Relatieprobleem, Relatieproblemen, Relatietherapie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rouwen, Rouwproces, Rouwverwerking, Samengesteld gezin, samenlevingsovereenkomst, samenwonen, Scheiden, scheiding, Seksueel misbruik, Slapeloosheid, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Spanningen, Spraakmakend, stress, Therapie, Thuis, Toekomst, Trouwen, Uncategorized, Valentijnsdag, vechtscheiding, Verlatingsangst, Verzekeringen, Verzoening, Volwassenheid, Voortplanting, vreemdgaan, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wanbeleid, Wanprestatie, Week van de Mediation, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wraak, Zekerheid, Zorgplicht | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Week van de Mediation: Hoe veilig en betrouwbaar zijn ‘mediationkantoren’ voor vrouwen die snel van hun man afwillen?

Dat het flink fout kan gaan in een echtscheiding bleek enkele jaren. Ik sprak toen met een vrouw die mij vroeg wat zij moest doen. Zij had kort daarvoor een brief ontvangen van haar ex. Daarin stond dat zij bijgevoegde … Lees verder

Geplaatst in A-sociaal, Affectieve relatie, Afscheid, Algehele gemeenschap van goederen, Alimentatie, Alledaags, Ambtenaar van de burgerlijke stand, Angst, Arbitrage, Balans, Bedreiging, Bekwaam, Belangen, Belastingfraude, Bemiddeling, Bevrijding morele lasten, Bezorgdheid, Bijtelling, BJZ, Boosheid, Buurtbemiddeling, Christendom, Co-ouderschap, Combinatiekorting, Communicatie, Communicatiestoornis, Compensatie, Competenties, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, CONCIES-MRO, conflict, convenant, Dating, Depressief, Depressiviteit, Discriminatie, echtscheiding, echtscheidingsmediation, Economische motieven, Economische vluchtelingen, Eed tot geheimhoudingsplicht, Eenoudergezin, Eenzaamheid, Eigen woning, Eindexamens, Eindtermen, Ergernissen, Escalatie, Expertise, Familie, Familieconflict, Familieleed, Familiemediation, Familierecht, Familiezaken, Financieel advies, fiscaal, Frustraties, Gebroken-hart syndroom, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, Geregistreerd partnerschap, Geweldloos, Gezin, gezondheidszorg, Herstel, Huiselijk geweld, Huizenmarkt, Huurtoeslag, Huwelijk, Huwelijkse voorwaarden, Informatief, Initiatiefwetsvoorstel mediation, Inkomensafhankelijk toeslag, Inspanningsverplichting, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Irritaties, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, Kamer van Koophandel, Kenniseconomie, Keurmerk mediation, kinderbelangen, Kinderen, Kindermisbruik, Kindgebonden budget, Koopwoning, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, Kwaliteitskeurmerk, Lichamelijk lijden, Liefdesverdriet, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Mediation, Mediatorsfederatie Nederland, Medisch handelen, ministerie, Narcisme, Nationale Gesprek, Nationale Ombudsman, NCRV, Nederlandse Mediators vereniging, NMI, NMv, NS, Obsessief gedrag, OCW, Onderhandelingen, Onderhouden, Ontslag, Ontspanning, Onttrekken aan ouderlijk gezag, Onverwerkt verdriet, Ouderlijk gezag, Ouders, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Overlast, Overlijden, Overtuigingen, Pandemie, Participatiesamenleving, Passief geweld, Persoonlijkheidsstoornis, Persoonsgebonden budget, Pigmentvlekken, Pijn, politiek, Principieel onderhandelen, privacy, Psychologie, Psychologische ontwikkelijk, Psychosociale ontwikkeling, Puberen, Pubers, Puberteit, Quatre-mains, Rechtsbijstandverzekering, Rechtsstaat, Relatiebemiddeling, Relatieherstel, Relatieprobleem, Relatieproblemen, Relatietherapie, Religie, Repressie, Respect, Rouwproces, Rouwverwerking, Rugzakje, Samengesteld gezin, samenlevingsovereenkomst, sauna, scheiding, Seks, Seksueel misbruik, Slapeloosheid, Slavenarbeid, Sociaal lijden, Sociale media, Spanningen, Spraakmakend, Standpunten, stress, Terreur, Therapie, Thuis, Toekomst, Trouwen, Tweeling, Twitter, Uncategorized, Vakantie, Vakbekwaam, Valentijnsdag, vechtscheiding, Verlatingsangst, verlies, Verzekeringen, Verzoendag, vluchtelingenproblematiek, Vochttekort, Volwassenheid, Voortplanting, Vrede, Vreemdelingen, vreemdgaan, Vrouwenrechten, Waanzin, Waarden en normen, Wanbeleid, Wanprestatie, Week van de Mediation, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wraak, Zekerheid, Zonnebaden, zorg, Zorgplicht, Zorgverzekeraar, Zorgverzekeraars, zorgverzekering, Zorgverzekeringswet | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Is de gezondheidszorg er sinds 2014 er beter op geworden, oftewel waar is de kwaliteit van zorg gebleven?

In februari 2014 publiceerde ik onderstaande blog. In juni 2017 vraag ik aan u om dit blog nog eens kritisch te lezen en daarna de volgende vraag te beantwoorden: Is de gezondheidszorg in de tussentijd er beter op geworden? Het … Lees verder

Geplaatst in Aanvullende verzekering, ADHD, Agressie, Alcoholproblemen, Algemene voorwaarden, Alledaags, Alzheimer, Angst, arbeidsconflict, Arbeidsrisico's, Arbitrage, Arbowet, Asperger, ASS, Autisme, AWBZ, Bedplassen, Bedreiging, Belangenbehartiging, Bemiddeling, Bezorgdheid, Bindingsangst, BJZ, Burenruzie, Carcinoom, Chronisch zieken, Communicatiestoornis, Complexe scheiding, conflict, Darmkanker, Dementie, Depressief, Depressiviteit, Diagnose, DSM-5, Ebola, echtscheiding, Eenoudergezin, Eenzaamheid, Epidemie, Euthanasie, Expertise, Familieconflict, Familieleed, Frustraties, Gebroken-hart syndroom, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, Geloofsovertuiging, gemeentebeleid, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Herstel, Huidkanker, Huiselijk geweld, Hulpmiddelen, Huntington, Huwelijk, Hygiëne, Hygiënisch handelen, Informatief, Informatieplicht, Inkomensafhankelijk toeslag, Inspanningsverplichting, Integratie, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Irritaties, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Kanker, Ketenbepaling, Keurmerk, kinderbelangen, Kinderen, Kindgebonden budget, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, Lentigo, Lichamelijk lijden, Liefdesverdriet, maatwerk, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Medisch handelen, Melanoom, Menopauze, ministerie, Narcisme, Obsessief gedrag, Ontslag, Ontspanning, Onverwerkt verdriet, Oorlogsgeweld, Oorsuizen, Oudedagvoorziening, Ouderdomsvlekken, Ouderenzorg, Overgang, overheidsbeleid, Overlijden, Pandemie, Passief geweld, Persoonlijkheidsstoornis, Persoonsgebonden budget, pesten, Pigmentvlekken, Pijn, Pijnbestrijding, politiek, privacy, Psychologie, Pubers, Reanimatie, Relatieproblemen, Relatietherapie, Repressie, Rouwen, Rugzakje, Scheiden, Seks, Seksueel misbruik, Slapeloosheid, Sociaal lijden, Sociale media, Spanningen, Spraakmakend, Standpunten, Sterven, stress, Teleurstelling, Therapie, Thuiszorg, Toekomst, Toeslagen, Tragisch verkeersongeval, Uitdroging, Uncategorized, UV-straling, vechtscheiding, Verlatingsangst, verlies, Verzekeringen, Vochttekort, Voortplanting, Vrijwilligerswerk, Waarden en normen, Wanbeleid, Wet Bescherming Persoonsgegevens, WGBO, WHO, Wmo, WWZ, zorg, Zorgplicht, Zorgverzekeraar, Zorgverzekeraars, zorgverzekering, Zorgverzekeringswet, Zorgwet, Zwangerschap | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Kwaliteit van zorg, wie is er nog zo gek om hiervoor te zorgen?

In 2014 schreef ik de tekst van dit blog al. Ruim 2,5 jaar later is er niets veranderd. Met het oog op de verkiezingen worden weer tal van beloftes gedaan en bakken met geld in het vooruitzicht gesteld. Maar pak … Lees verder

Geplaatst in Aanvullende verzekering, Alcoholproblemen, Alledaags, Alzheimer, Angst, Anti-sociaal, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsrisico's, Arbowet, ASS, Autisme, Bedplassen, Belangen, Belangenbehartiging, Bezorgdheid, BJZ, Carcinoom, Chronisch zieken, Collegialiteit, Competenties, conflict, Darmkanker, Dementie, Depressiviteit, Diagnose, Discriminatie, DSM-5, Eenzaamheid, Euthanasie, Expertise, Familieleed, Feestdagen, Flexwerkers, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, gemeentebeleid, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, HBO, Huiselijk geweld, Hulpmiddelen, Huntington, Informatief, Inkomensafhankelijk toeslag, Integriteit, Intimidatie, Intimiteit, Jeugdzorg, Kanker, Ketenbepaling, kinderbelangen, Kinderen, Kindgebonden budget, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, Lichamelijk lijden, maatwerk, Mantelzorg, MBO, Medisch handelen, ministerie, Narcisme, Obsessief gedrag, onderwijs, Ontslag, Ontspanning, Oorlogsgeweld, Oorsuizen, Opleiden, Ouderenzorg, Overgang, overheidsbeleid, Overlijden, Pandemie, Participatiesamenleving, Persoonlijkheidsstoornis, Persoonsgebonden budget, politiek, Principieel onderhandelen, Propaganda, Puberteit, Raad van State, Reanimatie, Relatiebemiddeling, Relatieproblemen, Relatietherapie, Repressie, Respect, ROC, Rouwproces, Rugzakje, Seksueel misbruik, Slaapritme, Sociaal lijden, Sociale media, Spraakmakend, Standpunten, Sterven, stress, Therapie, Thuiszorg, Tinnitus, Toekomst, Toeslagen, Trainingen, Uitdroging, Uitkeringen, Uncategorized, Universiteit, Verslaving, Verzekeringen, Vochttekort, Voortplanting, Vrijwilligerswerk, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wanbeleid, Wanprestatie, Wet Bescherming Persoonsgegevens, WGBO, WHO, Wmo, zorg, Zorgplicht, Zorgverzekeraar, zorgverzekering, Zorgverzekeringswet, Zorgwet, Zwangerschap | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Discriminatie of negatieve selectie?

Tijdens een reünie sprak ik onlangs met oude bekenden uit mijn middelbare schooltijd. Een van hen vertelde over haar leven en haar inmiddels verbroken relatie met een Libanees. Het was een bijzondere ontboezeming. Met name de hinder die haar dochter … Lees verder

Geplaatst in Alledaags, Angstcultuur, Anti-sociaal, arbeidsbemiddeling, arbeidsconflict, Arbeidsjuridisch, Arbeidsmarkt, Arbeidsmediation, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsovereenkomst, Arbeidsrecht, Arbeidsrisico's, Arbeidsvoorwaarden, Arbitrage, Arbowet, Bedreiging, Belangen, Belangenbehartiging, Bemiddeling, Bestuurskunde, Collegialiteit, Competenties, conflict, Criminaliteit, Depressiviteit, Discriminatie, Escalatie, Familieleed, Fundamentalisme, Gedragsproblemen, Geloofsovertuiging, Geweld, Geweldloos, Gezin, Homofoob, Huiselijk geweld, Informatief, Inspanningsverplichting, Integriteit, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, kinderbelangen, Kindermisbruik, Kindgebonden budget, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, maatwerk, Machtsmisbruik, Marokkaanse kwestie, Marokkanen, Mediation, ministerie, Moslims, Nationale Gesprek, Onderhandelingen, Ondernemer, onderwijs, Ontslag, Opleiden, Ouderen, Ouders, overheidsbeleid, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, Pensioen, pesten, Politie, politiek, Principieel onderhandelen, Puberteit, publicaties, Raad van State, Radicalisering, Rechtsbijstandverzekering, Rechtsstaat, Relatiebemiddeling, Relatieproblemen, Relatietherapie, Religie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Schoolresultaten, Slavenarbeid, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Spraakmakend, Standpunten, Toekomst, Trouwen, Turken, Uitkeringen, Uncategorized, UWV, Vaststellingsovereenkomst, Verslaving, Waarden en normen, Wajong, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Werkgever, Werknemer, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wmo, Zekerheid, Zorgwet | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

De gezinsmythe, om de wantoestanden en angsten te verhullen

Hij is 86, zij een jaartje jonger. Al meer dan 60 jaar geleden zijn zij door het huwelijk met elkaar verbonden. Ook voor de Room-Katholieke kerk, en wat god bij elkaar brengt wordt door de mens niet gescheiden. Nou, dan … Lees verder

Geplaatst in A-sociaal, Aanvullende verzekering, Afscheid, Agressie, Alledaags, Alzheimer, Angst, Anti-sociaal, Autisme, Bedreiging, Belangen, Belangenbehartiging, Bemiddeling, Bezorgdheid, Boosheid, conflict, Dementie, Depressiviteit, Diagnose, Escalatie, Euthanasie, Familieconflict, Familieleed, Familiezaken, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, gemeentebeleid, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Huiselijk geweld, Huwelijk, Informatief, Informatieplicht, Inkomensafhankelijk toeslag, Inspanningsverplichting, Integriteit, Intimidatie, Ketenbepaling, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, Lichamelijk lijden, lijfstraffen, maatwerk, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Mediation, Medisch handelen, Obsessief gedrag, Oudedagvoorziening, Ouderen, Ouderenzorg, overheidsbeleid, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, privacy, publicaties, Relatiebemiddeling, Relatieproblemen, Relatietherapie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rouwproces, Schrikbewind, Slapen, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Spraakmakend, Standpunten, Terreur, Therapie, Thuis, Thuiszorg, Toekomst, Uncategorized, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wanbeleid, Wanprestatie, Wet Bescherming Persoonsgegevens, zorg, Zorgplicht, Zorgverzekeraar, zorgverzekering, Zorgwet | Tags: , , | Een reactie plaatsen

NMv-ambassadeurs

De NMv, de Nederlandse Mediatorsvereniging, onderdeel van de koepelorganisatie de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), is druk bezig met het opzetten van een netwerk van ambassadeurs. Deze ambassadeurs dienen meer bekendheid te gaan geven aan het vak van de Register-mediator. Nog te … Lees verder

Geplaatst in Alledaags, Ambassadeurs, Arbeidsbemiddeling, arbeidsconflict, Arbeidsjuridisch, Arbeidsmarkt, Arbeidsmediation, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsovereenkomst, Arbeidsrecht, Arbeidsrisico's, Arbeidsvoorwaarden, Arbowet, Belangen, Belastingdienst, Belastingfraude, Bemiddeling, Burenruzie, Buurtbemiddeling, Co-ouderschap, Competenties, Complexe echtscheiding, Complexe scheiding, conflict, convenant, Criminaliteit, Discriminatie, echtscheiding, Eed tot geheimhoudingsplicht, Eenoudergezin, Escalatie, Expertise, Familieconflict, Familieleed, Familiezaken, Geloofsovertuiging, gemeentebeleid, Geregistreerd partnerschap, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Homofoob, Huiselijk geweld, Huwelijk, Informatief, Informatieplicht, Inspanningsverplichting, Integriteit, Internetgeneratie, Intimidatie, Intimiteit, Islam, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, kinderbelangen, Kinderen, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, maatwerk, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Marokkaanse kwestie, Mediation, Medisch handelen, Onderhandelingen, Ondernemer, onderwijs, Ontslag, Oorlogsgeweld, Ouderen, Ouderenzorg, Ouders, ouderschapsplan, overheidsbeleid, Overlast, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, Pensioen, Persoonsgebonden budget, pesten, Politie, politiek, Principieel onderhandelen, privacy, publicaties, Raad van State, Radicalisering, Rechtsbijstandverzekering, Religie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rouwen, Rugzakje, Samengesteld gezin, Scheiden, scheiding, Schoolresultaten, Schulden, Seksueel misbruik, Slavenarbeid, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Spraakmakend, Standpunten, Thuis, Thuiszorg, Toekomst, Trouwen, Uitkeringen, Uncategorized, UWV, Vaststellingsovereenkomst, vechtscheiding, Verslaving, Verzekeringen, vreemdgaan, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wajong, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Werkgever, Werknemer, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Wmo, WWZ, zorg, Zorgverzekeraar, zorgverzekering | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Paardans

Als de situatie en de tijd het toestaat, verblijf ik veel op mijn werkadres in Lunteren. Daar heb ik een ruimte die zowel voor mijn werk als voor recreatie geschikt is. Dus zat ik vanmorgen buiten in het zonnetje te … Lees verder

Geplaatst in Alledaags, Balans, Dating, Feest, Geregistreerd partnerschap, Geweldloos, Huwelijk, Informatief, Inspanningsverplichting, Integriteit, Intimiteit, Kinderen, Kwaliteit van leven, Mantelzorg, Mediation, Natuur, Ouders, Paringsdans, Respect, Samengesteld gezin, Scheiden, scheiding, Schrikbewind, Seks, Spraakmakend, Vaststellingsovereenkomst, Voortplanting, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Wet Bescherming Persoonsgegevens | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

De overtocht voor bed, bad en brood

Op de Middellandse Zee komen de laatste weken honderden mensen door uitdroging, gebrek aan voedsel en vooral door verdrinking om het leven. Mensen, die zichzelf aanmerken als vluchteling. Mensen die uit nood de oversteek wagen naar Italië. Maar, zijn deze … Lees verder

Geplaatst in A-sociaal, Afscheid, Afslachten, Agressie, Alledaags, Angst, Angstcultuur, Anti-sociaal, Bedreiging, Belangen, Bemiddeling, Bezorgdheid, Criminaliteit, Escalatie, Euthanasie, Executies, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, Geloofsovertuiging, gemeentebeleid, Geweld, Geweldloos, Informatief, Intimidatie, Islam, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Juridisch, kinderbelangen, Kindermisbruik, Mensenhandel, Mensensmokkel, ministerie, Moord, Onderhandelingen, Oorlog, Oorlogsgeweld, Oudedagvoorziening, Ouderen, Ouders, overheidsbeleid, Overlast, Overtuigingen, Participatiesamenleving, Passief geweld, politiek, Principieel onderhandelen, privacy, Propaganda, Puberteit, publicaties, Raad van State, Radicalisering, Rechtsstaat, Religie, Repressie, Respect, Respectloosheid, Rooms Katholieke Kerk, Schulden, Seks, Seksueel misbruik, Slavenarbeid, Sociaal lijden, Spraakmakend, Standpunten, Toekomst, Uncategorized, Verslaving, Verzekeringen, Voortplanting, vreemdgaan, Vrijwilligerswerk, Vrouwenrechten, Waarden en normen, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Wet Bescherming Persoonsgegevens, Zekerheid | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Een veilige leefomgeving, daar heb je de gemeente voor nodig

Als overtuigd voorstander van mediation verbaas ik mij zeer over de terughoudendheid van overheden om mee te werken aan initiatieven die de dialoog terugbrengen in de samenleving. In mijn woonplaats heb ik al verschillende keren geprobeerd om buurtbemiddeling op gang te … Lees verder

Geplaatst in Agressie, Alledaags, Angst, Angstcultuur, Anti-sociaal, arbeidsconflict, Arbeidsmarkt, Arbitrage, Balans, Bedreiging, Belangen, Belangenbehartiging, Bestuurskunde, Bezorgdheid, Boosheid, Burendag, Burenruzie, Christendom, conflict, Criminaliteit, Dierenmishandeling, Discriminatie, echtscheiding, Eenoudergezin, Escalatie, Facebook, Familieleed, Feestdagen, Fundamentalisme, Gedragsproblemen, Geestelijk lijden, Geloofsovertuiging, gemeentebeleid, Geweld, Gezin, gezondheidszorg, Homofoob, Huiselijk geweld, Huizenmarkt, Informatief, Inspanningsverplichting, Integriteit, Internetgeneratie, Intimidatie, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, kinderbelangen, Kindermisbruik, Kinderporno, Koopwoning, Kwaliteit van leven, Kwaliteit van zorg, maatwerk, Machtsmisbruik, Mantelzorg, Moord, Nationale Gesprek, Natuur, onderwijs, Ontslag, Oorlogsgeweld, Oudedagvoorziening, Ouderen, Ouderenzorg, overheidsbeleid, Participatiesamenleving, Passief geweld, pesten, Politie, politiek, Puberteit, publicaties, Raad van State, Rechtsstaat, Relatieproblemen, Religie, Repressie, Respect, Rouwproces, Scheiden, Schoolresultaten, Schrikbewind, Schulden, Seksueel misbruik, Slapen, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal lijden, Sociale media, Spraakmakend, Standpunten, Therapie, Thuiszorg, Toekomst, Uitkeringen, Uncategorized, Vakantie, Verkeersdelict, Vrijwilligerswerk, Waarden en normen, Wanbeleid, Wanprestatie, Werkeloos, Wet Bescherming Persoonsgegevens | Tags: , , , | Een reactie plaatsen